10 * 1 * 2 mm3 2.4ISM антената: възможно ли е?

J

Jerzyg

Guest
Здравейте всички,

Аз се опитвам да прегледате някои литература, за да разберете е възможно да се направи печатни антена с размери 10 × 1 × 2 [mm3], работещи в групата ISM2.4GHz.То може да бъде в Monopole / IFA конфигурация, също могат да бъдат отпечатани над земната повърхност.

Мислите ли, че тя може да бъде възможно да се miniaturize елемент толкова много, и все още има достатъчно съпротивление честотна лента?Да предположим, че образец на радиация не е важно сега.

Ще Ви бъда благодарен за всякакви дискусии!

С уважение,
Jerzyg

Да го гледам възможно най
-
http://www.globalsources.com/gsol/I/USB-Bluetooth/p/2000000003844/3000000149681/sm/1000460939.htm

купи го и го отворете

PL

Плазмените Благодаря!

Да, тези момчета да извивам тип печатни антени, вероятно без основание равнина по радиатора, така вид Monopole-като антени.Все пак аз съм се чудех какъв принос импеданс получават те.Аз съм също се интересуват за качеството на фактор.Имате ли някакви документи за този вид решения?

С уважение,
Jerzyg

Аз не знам, но мисля, че може да купи го копирате в симулация инструмент и се опитайте да го анализираме
PL

Благодаря отново!Да, това е една идея.Въпреки това в комерсиални решения на антената дизайн (надявам се) включва ефектите от интеграцията, обков др
В момента аз съм тичане някои симулации с различни меандър печатни линии, но в рамките на този обем не мога да отида по-ниски от 4GHz.Изглежда, че връзката между антена оръжия ограничава възможността за по-нататъшно намаляване на резонансната честота.

С уважение,
Jerzyg

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back