1 Hz PLL поведение

G

gusagar

Guest
Здравейте приятели.

Трябва да се изгради добра референтна честота и мисля за да заключите един херц изход (1 СПС) от OEM GPS модул за добро VCO (кристал) осцилатор, но нямат реална представа за това как да управляват, че толкова ниско, сат.с PLL.В 1Hz позоваване е лесно да се получи с някои разделители от MHZ 1 TCXO, но игнорират какво ще бъде поведението на PLL сравняване и управлението на 1 Hz!

Някой от вас една идея да се разреши този проблем, Благодаря предварително

Густаво: идея:

Благодаря toona.

Разтвор Shera е много умен, но използва части почти невъзможно да се намерят, като за КПР, наистина съм гледам за нещо просто.

Благодаря отново

Аз също имаха една и съща идея!
Да се изгради toghether модул GPS и VCXO излишък да се дълго време точен часовник.
Но за съжаление тя работи добре само с цифровата електроника.

Моделът GPS е предоставена от 1pps посочени в сигнала.
На пазара можете да се намират само "disciplinated-генератор", който използва 1pps, но не PLL заключена до 1 процентни пункта.

Предполагам, че причината е свързана с размера на фаза шум.

След фазата на шума (на разстояние от превозвача, където доминират шум линия) е почти 20log N, N, ако е много голям (както е този случай) на шума продукция фаза, няма да е конкурентоспособен.

В disciplinated осцилатор, като класически PLL, генерира грешка сигнал, който е пропорционален на разликата между часовник за справка и VCO, но и за много бавен явления, "фаза разлика" стана "забавяне във времето".
Забавянето е intimally цифров (така по-малко шумни), докато фаза е intimally analogic (така, засегнати от шума).Това е reaseon защото performant disciplinated осцилатор използва цифрови ciruitry.

Желаете ли знам какво сте направили?
Вместо да губя време и пари в едно домашно разтвор съм прекарал подобна сума пари в една втора ръка, евтини, RB-парите осцилатор.

Благодаря много Серхио.

Сега разбирам защо всички статии чета говорим за "disciplinated", осцилатор.Моля да ме уведомите, какво е вашето цифров разтвор.На РБ решение е логично един, но аз си представи, че не е евтина.Аз не съм намерил някой GPS в Мрежата disciplinated с мощност 10 Mhz, но Не знам дали мога да "доверие" от тях, в този адрес ще намерите. PDF от една Мисля, че може да се използва като сат.позоваване аз търся.Моля, да погледна и ми кажи какво мислиш.Този модул е цитиран с мен за САЩ $ 130,76.

http://www.chronos.co.uk/pdfs/comp/navsync/CW12-TIM.pdf

Disciplinated разтвор Брукс Shera's изглежда твърде атрактивни, но как мога да знам моята "часовник" може да се използва като истински сравнение?, Нямам предвид да се сравни последната ми работа с RB или препратка З, така че трябва да са сигурни какво правя аз

http://www.rt66.com/ ~ Shera / QST_GPS.pdf

Благодаря отново за своя ценен принос и за отделеното време: D

Густаво
(Колумбия)

gusagar написа:

Благодаря много Серхио.Сега разбирам защо всички статии чета говорим за "disciplinated", осцилатор.
Моля да ме уведомите, какво е вашето цифров разтвор.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back