1-битов КПР проблеми

C

cjupiter

Guest
Какво ще шпайкове в тази продукция е в резултат на?Това е продукция на 1-битов КПР прилагани от допълващи превключватели.Входящите е квадратна вълна,
както и на КПР е преминаването на високи или ниски в зависимост от квадрата на вълната въвеждане.Така Im познае това се случва от преминаването характеристики на MOSFET.Но бих искал да знам точно защо се случи.Im, че някой знае.

Ще бъде ли вътрешния капацитет на mosfets, W / L съотношения, които са 20 от пътя.Те са BSIM3v3 mosfets.

Благодаря за всяка Помощ
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Capacitive фуражите чрез е възможност.Един начин за тест за това е да имат бавен вход логика ниво ръбове и вижте дали изхода шпайкове са по-ниски амплитуда, но голяма продължителност.

От практическа страна, вашата система ще има по-ниска преминат филтъра след КПР и този филтър, ще премахне тези шпайкове.Тогава остава проблем ще бъде шпайкове добавяне на малко количество за грешка бюджет на аналогов изход напрежение.

Друг проблем, аз съм като с този 1-битов КПР дизайн е, че swithes свързани с негативни код напрежение, ограничаване на КПР изход люлка до едва -1.34V вместо -1.75V.Когато се замени тези ключове с идеална такива аз добивам пълния суинг.

Има ли нещо, което мога да направя, че да облекчи този проблем.Или трябва да изберете различен дизайн за моята КПР?

Това може да бъде причинено от Bo на резистентност на вашия транзистори.Опитайте се прави транзистори-големи (което ще направи удар проблем-лошо) или да се увеличи позоваването на напрежение или проектиране на останалата част от вашата верига за работа с по-ниска мощност.

е вашият транзистор
на паразитни Резистор & капачка.са големи?

Изглежда,
часовника feedthrough,
както това е посочено, че сте се увеличи
размер на ключа, той ще стане по-лошо.
Опитайте се да намалите склон на clokc сигнал

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back