ъгъл симулация

A

amriths04

Guest
приятели,
Аз проектиран един opamp, която работи само в TT ъгъл и не в други 3.И така, какво трябва да направя промени?или трябва ли да го проектираме от нулата отново?съвети мен, както и до каква техника трябва да използват при вземането на дизайн работа по всички краища ..

Благодаря,

Какво прави параметри не успеят?Какво е Ур верига?
Първата проверка на всички, че всички mosfets работят в requered региони, в това не успя ъгъла.U винаги трябва да проверите това условие за бавно модели и висока температура.

Здрасти,
Уверете се, че симулира opamp с CMFB съединение и текущи огледално пристрастия curcuit.Проверка на функционирането района на опашката curret MOSFET.

@ dennismark
Мое е два етапа opamp с първия етап двойно cascode-телескопични и втория етап на нормалното общ източник.Аз съм в състояние ясно да откриете, че всичките ми транзистори ляво насищане в SS.дори и когато аз се опитах да се постигне по-спецификационен SS то не в ТТ.това е, че работи само в един ъгъл.@ sharpsheep
Използвах резистивни CMFB верига за моята 2-етап opamp.моите първи етап е двойно cascode телескопични и моята 2-ра фаза е общ източник (както обикновено).

но аз използван идеална батерия пристрастие за даване ми портата пристрастия напрежение на всичките transisitors.Аз също използва идеална DC текущата източника и огледално в опашката на моето opamp.

sharpsheep, аз проектирани го от първа ръка с ТТ "и тя ми даде 80 db печалба.Но когато аз се завтече в SS, всичките ми транзистори ляво насищане.Аз предубедени ми опашката транзистор изтичането напрежение да бъде 0,6 волта (Vov = 0.1V).Аз не съм сигурен дали това е достатъчно.моля да ми помогнете чрез споделяне на всеки кръг, който сте използвали за biasing портите.

Благодаря,

sharpsheep написа:

Здрасти,

Уверете се, че симулира opamp с CMFB съединение и текущи огледално пристрастия curcuit.
Проверка на функционирането района на опашката curret MOSFET.

Biasing от напрежение източници това е Ур проблем!U трябва да направи симулация за верига с biasing мрежа.Използването идеален източник текущата не е правилна за OPAMP симулация и валидиране.Наистина текущата референтна промени с PVT и OPAMP paramenters промени също.U нужда включват текущата справка в симулация също.
Защо да използвате телескопични 1-ви етап?Какво е Ур ICMR?Май U нужда папка cascode?80 db не е проблем в продължение на 2 етапа OPAMP при 0,6 за процеса
напр.PS по-добро състояние за опашката транзистор е операция в силна инверсия, когато Vov> = 0.2V
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

denismark,
всъщност аз съм конструиране на 180nm процес, за който 80 db печалба е много трудно да се постигне в един етап.Аз също трябваше BW на 1GHz.но ми ICMR изискване е само около 0.01mV, както и ще се използва в негативен отзив система (за моята включен кондензатор pipelined adc).така че не се нуждаят сгънати cascode за това
е консумация на енергия.Аз тук имам печалба да бъде 400 * 25 лесно и BW на 900MHz.

denismark Мога ли да използвам всяка произволна транзистор договореност за biasing портите и хранене по време на референтния течения или има ли предписано техника за това.от схематични Аз виждам, че сте използвали bandgap позоваването сортиране на biasing с 1 метър ома R (1 метър ома защо?).Можеш ли да си поделят PDF да прочетете за biasing техника трябваше използва.

а също така може да Ви покаже любезно ми CMFB част.го използвате резистивни или включен капачка?

Благодаря,DenisMark написа:

Biasing от напрежение източници това е Ур проблем!
U трябва да направи симулация за верига с biasing мрежа.
Използването идеален източник текущата не е правилна за OPAMP симулация и валидиране.
Наистина текущата референтна промени с PVT и OPAMP paramenters промени също.
U нужда включват текущата справка в симулация също.

Защо да използвате телескопични 1-ви етап?
Какво е Ур ICMR?
Май U нужда папка cascode?
80 db не е проблем в продължение на 2 етапа OPAMP при 0,6 за процеса напр.

PS по-добро състояние за опашката транзистор е операция в силна инверсия, когато Vov> = 0.2V

Добре.
"произволни транзистор режим"?Не, разбира се Това
е аналогово дизайн.Течения в biasing мрежа трябва да бъде част от течения течаща в OPAMP клонове.Със същото съотношение на transitors се различават.Някои transitors за biasing cascode transisitors трябва да бъде най-малко 4 пъти по-малко (трудно се посочи в картината).U може да прочетете за това в някоя книга за начинаещи.
Thera не е bandgap на картината u've били погрешни.Но ако и трябва постоянно GBW мисля за diff.pair експлоатират слабите регион PTAT текущата източник е право (GBW = GM / CC, GM = Id / N * VT, Id = (Ut / R) * В (N) -- PTAT ток, когато Ut = к * T / Q).
1mOhm presistors добавя само към микс мрежи с различни имена.
Това е еднократна, приключваща на ОТА част от сравнение.Давам го за теб, само като пример.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back