честота почистване в кристал за RTC (Real-часовник)

T

trashbox

Guest
Здравейте всички, отношение на 32.768KHZ дизайн crystall колебание верига за Часовник в реално време (RTC), някои документи използват кондензатори за настройка на честотата подстригване като червен Cx кондензатор в прикачения файл. Въпреки това, 32.768KHZ кристал като цяло има много малки двигателния кондензатор (Cs = 2е ~ 5е фарад) и кондензатори натоварване C1 и C2 са около 10 пенса ~ 20p.So, че номиналната честота най-често се определя от Cs и LS, което означава, че ако искам да настроите честота от 32.764Khz да 32.768KHZ, трябва да се добавят около 8P фарад като Cx. Дали това подстригване технология разумни или популярни за кристално дизайн за RTC? Как мога да получа точна 32.768KHZ номинална честота за RTC? Благодаря предварително! Поздрави, Trashbox

[Цитат] Това подстригване технология разумни или популярни за кристално дизайн за RTC? [/ Цитат] Ако е необходимо почистване, няма други варианти, мисля. Повечето проекти се опитват да го избегнат. [Цитат] Как мога да получа точна 32.768KHZ номинална честота за RTC? [/ Цитат] С помощта на строга кристално толерантност, ниско ниво на диск и номинален капацитет натоварване, определени от производителя. PS: [цитат], ако искам да настроите честота от 32.764Khz да 32.768KHZ, трябва да се добавят около 8P фарад като Cx [/ цитат] Не, намаляване на честотата чрез добавяне на товара капацитет.. Корекция от 122 PPM ще бъде извън полезни граници, мисля.

Благодаря FVM много! [Цитат] Ако е необходимо почистване, няма други варианти, мисля. Повечето проекти се опитват да го избегнат. [/ Цитат] Да. Тъй като това е първият път, за мен да RTC дизайн и не информация за паразитни кондензатори опаковки, трябва да добавите опции в този тест чип. [Цитат] С помощта на строга кристално толерантност, ниско ниво на диск и номинален капацитет натоварване, определени от производителя. [/ Цитат] Да. Страхувам се, дори и кристал е много добра, моята верига за недопускане на идеален фактори, като например опаковки кондензатор ще се измести на номинална честота от 32.768KHz.Is този проблем? [Цитат] Не, намаляване на честотата чрез добавяне на товара капацитет. Корекция от 122 PPM ще бъде извън полезни граници, мисля. [/ Цитат] Искаш да кажеш, 122ppm е две големи?

Standard кристали гледате от каталог дистрибуторът са например 10 или 15 PPM толерантност. Променливата сума натоварване капацитет е най-вече от капацитет чип RTC болт, който следва да се уточни нормално и може да се счита основно в проектирането оразмеряване. А системно корекция може да бъде изчислена от измерване на прототип. Ако индивидуална настройка е необходима за по-добра точност, то не трябва да надхвърля няколко PF, мисля.

[Цитат = FVM] Серийно гледате кристали от каталог дистрибуторът са например 10 или 15 PPM толерантност. Променливата сума натоварване капацитет е най-вече от капацитет чип RTC болт, който следва да се уточни нормално и може да се счита основно в проектирането оразмеряване. А системно корекция може да бъде изчислена от измерване на прототип. Ако индивидуална настройка е необходима за по-добра точност, то не трябва да надхвърля няколко PF, мисля. [/ Цитат] Hi FVM! Благодаря много за вашите коментари!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back