часовник за "вход рег."

F

fran6

Guest
Здравейте, когато исках да имат стойност, захапва в един модул, аз винаги са прави: [код] модул my_module (CLK, myinput); вход тел CLK; вход тел myinput, рег. latch_myinput Винаги @ (posedge CLK) започват latch_myinput = myinput; края endmodule [/ код] С по-горе код, то е ясно, че входът е захапва синхронно до часовника на CLK. Един друг начин да засуче един вход, е да се декларират myinput като "вход рег.": [код] модул my_module (CLK, myinput); вход тел CLK; вход рег. myinput; endmodule [/ код] Аз съм се чудех, когато стойността на myinput актуализиран? Коя часовник се използва, за да предоставят този регистър? пожелания, Fran6

Били ли сте опитвали съставянето на вашия Вторият метод ... Аз използвам modelsim и не то не се компилира и дава пристанище режим несъвместими с декларация ... , която е с право! Моето разбиране за обявяване на пристанището като проводник или REG е много проста ... ако ви се ще да се придаде стойност в начална / винаги блок REG използване друг да използва тел. No Input може някога да бъде assinged, така че няма смисъл да се обявява, че като REG тя винаги е тел. Синтез инструмент има много малко загриженост с рег. / тел .. bascially е по-полезна за simualtor. Ако не сте съгласни с мен, моля, направете поща ми обратно:)

Това е обикновено за бъг: latch_myinput myinput; Направете това вместо: latch_myinput

"вход рег." синтезира с Кварт, но и двамата сте добре, не прави никакъв смисъл. благодаря.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back