O
omid219
Guest
Здравейте момчета, аз отивам да се изработи часовник / данни схема за възстановяване на ултра ниско IC власт. Данните се предлага в пакет Манчестър кодирани с дължина около 120 бита и данни със скорост от 40 до 80 Kbps. За да се намали консумацията на енергия, ние трябва да изключите цифров раздел след преработка на пакета и да го включите отново, когато пристига нов пакет. Друг модул ще се погрижи за проверка за нови пакети за включване и изключване на часовника / данни верига възстановяване. Ние нямаме един външен източник на часовник и само може да има една RC осцилатор с (+/-) 25% точност. Мисля, че най-доброто решение е да използвате брояч за извличане на данни със скорост от преамбюла и след това започва броене до този брой да се определи точното време за пренос на данни за вземане на проби. Прав ли съм? Има ли някаква по-ефективно решение за това? Къде мога да намеря някакъв документ / книга за цифров часовник за възстановяване на данни? Надявам се въпросът ми е достатъчно ясно, но ако не е, моля обърнете се към него се изяснят повече. Благодаря предварително