ценерови на ADC

V

vicky29

Guest
здрасти
Искам да се свържете ценерови диод на ПИН електрозахранването на ADC mcp3202.PLZ някой може да ми помогнеш за това как да го connet.Аз съм предоставяне на 5 волта да ADC.
да имам нужда от малко съпротивление в серията с диод или WHT ... PLZ ми помогне.

Здравейте vicky29

Предполагам, че искате да се свържете на ценерови да осигури снабдяване / Reference Voltage с пин 8 VDD / Vref.Да не се притеснява!

В моя опит zeners са бедни стабилност, висок шум, значително наклон продукция и първия компонент да се предполага, когато нещата се объркат.
, I would suggest you use a 3pin voltage reference IC to supply the device eg.

Тъй като MCP3202 изисква само 550ľA @ 5V,
бих препоръчваме да използвате 3PIN напрежение Reference IC за доставка на устройство, например.MCP1542 или подобни.

Вие ще получите по-добри резултати с по-малко усилия.

Надявам се това да помогне ... Polymath

Може би трябва наистина да разгледаме други решения, като например 3-пинов напрежение регулатори - 78L05, например, които осигуряват по-високо ниво на напрежение на регламента, но, за позоваване, тук е как да използвате ценерови диоди:
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/electronic/zenereg.html # C2

С уважение,
IanP
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

instead of using a zener try LM336-2.5 for 2.5 volt reference and LM336-5 for 5 volts reference.

то е по-стабилна, отколкото един обикновен ценерови.

Хей момчета,може ли да задам един въпрос, аз съм с новия инструмент Ти CC2430, въз основа на MCU 8051.
Искам да направя същото, искам да кажа сложи външна Reference Voltage на ПИН-7, нещо е, че тя има вътрешно съпротивление на нула!
всеки път, когато свържете източник на напрежение, то гащета се!
Какво трябва да направя?

Хей момчета,може ли да задам един въпрос, аз съм с новия инструмент Ти CC2430, въз основа на MCU 8051.
Искам да направя същото, искам да кажа сложи външна Reference Voltage на ПИН-7, нещо е, че тя има вътрешно съпротивление на нула!
всеки път, когато свържете източник на напрежение, то гащета се!
Какво трябва да направя?

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ ^^^^^^ Уважаеми Азаса,

Отидох през фиш на ЗК.ПИН Номер 7 е DVdd него се посочва,
И никога няма да бъде вътрешно съпротивление на нула.
Моля, проверете правилния ПИН код ви храних на входа и се върна.

С уважение,

S. Vigneshwaran.,
"Спектър Електра технологии,
Ченай - 92.

zeners не би било добър избор за напрежение препратка тук.те могат да люлка съществено, водещ до 8-битова или 10-битов ADC безполезен.

Бих се използва bandgap или висока точност чип Voltage Reference, ако се работи на 10-битови или по-висока ADC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back