хармоничен баланс симулация в ADS

D

deeptimongia

Guest
Здравейте всички .. СП искате да знаете ... какво прави хармоничен баланс показва, симулация ... като да речем и извършва хармоничен баланс 1 тон симулация на усилвател на някои честота казват 10GHz (входна мощност 10dbm) ... това, което аз имам за 7db в 10GHz и сте db стойности при останалите 5 хармоници ... Как мога да го тълкуваш ..

Hramonic баланс показват верига изхода поради един тон или мулти exitation тон, така че можете да анализира усилватели, миксери усилватели и така нататък, когато ф инжектира 10 GHz за усилвател, нелинейности в усилвателя ще генерира хармоници, както и, така можете да измерват тези, също U може да помете консумирана мощност, така че можете да dtermine db 1 Comp точка khouly

Здравейте khouly .. на първо място ... благодаря за отговор .. Искам да попитам ... какво е 1 точка db компресия и как да разбера, че ... (това може да звучи глупаво основния въпрос за ф .. но съм много нов в тази област .. така че ..) и още нещо ... ако аз съм се някои съм db стойности в други хармоници (моля, обърнете към първоначалното ми въпрос) .. така това означава, че CKT не е да изпаднеш в нелинейност ...

coompression db 1 точка е точката наддаване и попадат 1 db от линейния valuse, това е станало поради насищане на усилвателя най-съм това означава, че властта в тези хармоници, но като се генерират тези хармоници веригата е нелинейни, но като тези хармоници стават все по-малко, това означава, линейно поведение на веригата е добър khouly

Здравейте khouly .. Благодаря за отговора .. позволява Предполагам, че ... аз имам FET модел, които да бъдат използвани за разработване усилвател в реклами ... така мога да видя 1 точка db компресия с помощта на някакъв вид на парцел в ADS ..

Да, в harmoic баланс входяща мощност, за да бъдат пометени, и парцел на изходната мощност на първата хармонична така, графиката трябва да покаже ф точка 1 db компресия khouly

Благодаря khouly .. , че е доста полезно за мен ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back