характеристики на рядко матрица (нужда от помощ)

C

confi999

Guest
Моята работа е на косвения FDTD метод, който позволява времето стъпка (delta_t) по-горе КФЛ лимит.Косвени методи изискват една до решаване на голям рядко матрица.Ако delta_t се увеличава решаването на този рядък матрица става бавно.Мога да видя това, когато аз правя симулиране с косвения схема.

Но ми въпрос е за математическо обяснение за това какво се случва, когато се увеличи delta_t.Как свойствата на матрицата се променят в зависимост от промяната на delta_t, които в крайна сметка доведе до лоши конвергенция.Определяне на това е много важно, тъй като от това може да опита да направи нещо (като използват съответните предварително балсами и т.н.), за да ускорят разтвор.Можеш ли да ме посъветва, която свойствата на матрицата рядко правя аз действително трябва да се разгледа.

Също така всякакви съвети относно някои лесни литература / книги, където мога да получа добро разбиране за това ще бъде високо оценено.Ако това не е подходящ
форум за това може ли да ме отнесе към някои други по-подходящ форум
, където можете да получите съвети за математически проблеми като този.Много благодаря.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back