функция на държавната машина?

R

rosemary2005

Guest
здрасти

Pls някой ми отговори скоро

Каква е функцията на държавната машина?
Вариант 1
А държавната машина бази реагиране на събития и текущото състояние на системата.
Вариант 2
А държавната машина предвижда откриване на грешки символи и осигурява изключения са по-трудно да се случи.
Вариант 3
А опашки държавната машина на различни задачи и да ги изпълнява от най-висок приоритет на най-ниската.
Избор 4
А държавната машина гарантира, че този код е по-преносим между реално време на работа на системите.
Избери 5
А държавната машина осигурява конец приоритети увеличи в зависимост от състоянието на входа на системата

rosemary2005

Няма по 1 точен избор, който може да отговори на въпроса ви.Но, най-близкия избор би бил изборът 1 & 2 избор.Мисля, че не трябва да включва избор 4 и 5, тъй като те са основни методи за изпълнение на вградена система процеси, а не да работи като функция на държавната машина.Това означава, че обикновено на процесите в вградена система или са изпълнени в приоритет основа, кръгли Робин базира, или някои хибридни метод.Следователно, те не са причините за създаването на държавната машина.

Държавната машина позволява на процеси, за да бъде изпълнена в по-организирана материя.Аз развиват вградена система и на мястото, където работя, има тази практика за създаване на държавата машини за почти всички възможни процеси и дори за малки функции.Държавната машина обикновено осъществява чрез използване на ключове (ако се използва като език за програмиране C).Вярно е, както сте mentoned в една от избора си, държавната машина осигурява изключения са по-малко вероятно да се случи.В този случай, когато тези изключения да се случи, най-вероятно е нулиране на държавната машина ще се случи.

Ако искате да получите повече идеи за това състояние машина.Прочетете тази книга "Embedded Systems градивни блокове" от Жан J. Labrosse.Той е достъпен за сваляне тук.

Успех.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back