фаза измерване на шума

R

rf2000

Guest
Уважаеми всички
При измерване на шума фаза, е метод, наречен кръстосано съответствие, която намалява шума фаза детектор и увеличава accuarcy на измерване.
Искам да знам как е формулата на Х-корелация получени.
Благодарности.
rf2000

Кратко обяснение тук:
http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf/5989-1617EN.pdf

На бърз поглед, тя изглежда като те имат проблеми с близък във фаза шума на Agilent вътрешен източник LO.Така те изграждането на два независими LO's (те би трябвало да бъде наистина независим - да не ползват един и същ xtal часовници, и т.н.), така че те са във фаза uncorrelated шум.Тогава те определяне конвертирате DUT сигнал в две успоредни пътеки и само средно на Пух от резултата.Всеки път, когато правя друг средно, вие получавате по-добра идея на фазата на шум DUT и да намалите фон система LO шум фаза.Ако средната пъти N, да подобрите вашия сигнал до фаза етаж шум от √ N.Като "средно" Искам да кажа те са средно на FFT резултати в тесен диапазон, така че фазата на фоновия шум получава vectorially анулирани вън.

Това предполага няколко неща, като фазата на шума на вашия DUT е в покой и повторяеми статистически.Ако сте били за измерване на осцилатор на масата задължително вибрации, например, щях да мисля, че това наистина ще се притеснявам за точността на измерване фаза на шум.

Уважаеми biff44,
Аз ви благодаря за вниманието си към темата.
Но аз искам да знам дали съм средно пъти N, как ми сигнал до фаза етаж шума подобрява от √ N.Искам да кажа Как мога да се получи "√ N отношенията" математически?
Благодарности.

О, аз не си спомням.Той има нещо общо със сигнала вектор добавяне на последователно всеки път, но backgrond шум добавяне на несвързано.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back