усилвател за висока печалба

R

RFAmplifier

Guest
Как да се гарантира, че високата печалба Amplifier (> 90dB) би не самостоятелно възбуждане?
може да ви предложи добър начин за мен?

последните устройство е МОТО MRF9060, но след като самостоятелно excitated, на MRF9060 изгаря.
ако самостоятелно възбуждане е неизбежно, а след това, как да се защити MRF9060?

Дайте повече информация за вашия усилвател.MRF9060 е само 17 db на печалба.Този транзистор дори и да не е най-добрата от гледна точка на здравина (VSWR макс 10:1) е доста добър от гледна точка на стабилност.
Проверете вашите натоварване и Idq да не надхвърля границите.

Един от начините, често използваните в миналото е да има печалба от система се разделят между секции, които работят на различни честоти.А Суперхетеродинен СН приемник е един пример.

Поставянето на усилвателя верига в вълноводни достатъчно малки по напречното сечение на усилвателя за да се получи един по-долу, където честотата на вълна минава сигнали често беше направено в началото на радари АКО ивици.Това само предпазва от външни съединение от към входа.

Налице е необходимостта да не са съединение чрез захранване.За филтриране трябва да бъдат ефективни в усилвател честота.

всички странични ефекти, е добре, преди да оставите фабрика.
но MRF9060 се изгарят в техниката.

ние преценяваме причината за самостоятелно възбуждане е съединение от продукцията антена за въвеждане на антена (ретранслатор), с други думи, Spacial изолация не е enough.but разстоянието
между двете антени е непроменим, затова аз мисля, защита MRF9060 е всичко, което може да do.not охрана срещу самостоятелно excitaton? нали?

някой предложи, че аз трябва да използвате модули (не транзистор), ако има самостоятелно възбуждане, модулът няма да бъдат изгорени.

благодаря за безпокойство.

може ли някой да ми помогне?
Аз съм загрижена

Блоковата схема на настройките ще бъдат от полза.

Дали изходната честота от усилвателя модул същите като на входната честота?Или самостоятелно вибрация започва да се дължи на друга честота се намира на входа на усилвателя?

Ако по-късно е така, не може просто подтискат тази честота, използвайки високо-Q Notch филтър?

Аз вече са използвали dielectirc филтър на входа на усилвателя.
но самостоятелно възбуждане е неизбежно в усилвател frequency.right?

В крайна сметка, печалби, е малко hign.
за блок-схема, аз не знам как да опиша това е използван в Spacial ретранслатор.
Дали това е технически затруднения?

Здрасти,

Един от начините за защита на усилвателя, докато не откриете причината за изгарянето е да ограничи тока.Тогава сте сигурни, че не е изгоряло от самостоятелно трептене.Сегашната граница следва да бъде малко над настоящите че е нормално, като от Консумация (колектор) верига.

Имам известен опит със самостоятелно изгаряне на транзистори MW дори и с тази защита, за това е в случай на нарушена groundings източник (лошо ВИАС).Лошо заземяване може потенциално да имат най-малко две ефект, предизвиквайки усилвателя да осцилира и предотвратяване на жилища да играе ролята на радиатор, така че можете да проверите, че както добре.

flyhigh

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back