усилване DC сигнал за измерване

E

elpajuo

Guest
Имат ниска токов кръг, където искам да влезете в текущата всеки 10s за дълъг период от време скача от около 100uA до 25mA. Имам дървар данни, които можете да влезете от 0 до 20 V, така че може да добавите 1 ома резистор с волтова логер за измерване на ток, но тя трябва да бъде много по-високи. Ако усилване на ток с печалба етап от 200 от двадесет и пет милионаma до 5а, как мога да се върнете към нормален работен ток на веригата? Имам нужда етап буфер? Моят фокус е върху е в състояние да чете, когато двайсет и пет милиона ma сигнал е с datta дървар, 100uA може да се показва като 0 и няма значение Input оценявам

Можете да използвате диференциален усилвател, ако се приеме, че на входното напрежение е в обхвата на opamp [ДОБАВЕТЕ = CONFIG] 57991 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] Печалбата се определя от Rf/R1 или можете да използвате един усилвател Instrumentation като AD620 Можете да използвате шунт резистор, че създава напрежение спад с настоящите и след това да използва някоя от посочените по-горе, за да усилят напрежението Алекс

Благодаря за отговора ОК, така че да използвате ОП усилвател, за да направят печалба в нещо забележимо за дървар datta. Аз съм се опитва да измери колко пъти захранван от батерии устройството преминава в спящ режим (100uA) и режим на предаване (двадесет и пет милиона mA) в продължение на дълъг период от време с данни дървар. Така че веднъж да усилва сигнала, например 5V, как мога да я долната част на гърба на 25mV гама, за да може веригата да не се повредят? Това е, което аз съм мислене на
lalg.jpg
имат достъп само до две клемите на акумулатора, които получават постоянно напрежение при нормална работа .

Така веднъж да усилва сигнала, например 5V, как мога да я долната част на гърба на 25mV гама, за да може веригата да не се повредят?
Какво ще се повреди? За пример с 1ohm резистор и усилвател диференциал с печалба от 50 можете да получите 0,025 * 1R = 0.025 * 50 = 1.25v това могат лесно да бъдат открити от вашата дървар. Алекс имам предвид нещо като [ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 58013 [/ ПРИЛОЖЕТЕ], при положение, че батерията е и земята

Мислех си с помощта на ниско вход компенсира сравнение - ако сте просто трябва да знаят ниска (UA) или висока (25 mA).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back