управление на множество основания в смесен сигнал ПХБ

G

Guest

Guest
Чел съм много статии за това как заземяване в смесените ПХБ сигнал трябва да се работи, и съм се наблюдават следните 3 лагери.
1.Твърди земята с равнина разделят властта или следи власт.
2.Сплит цифрови / аналогови земята самолет, със звезда-точка на захранването.
3.Сплит цифрови / аналогови земята самолет, със звезда-близо до точката на смесени чип сигнал.

Аз съм проектиране смесен сигнал 4-печатни платки, включващи BGA IC с аналогови (TV и аудио сигнали) и цифрови пина разделен в ЗК се, т.е. аналогови и цифрови кламери са повече или по-малко разделена на чип.Проектирането препоръки бяха да използват земята за разделяне.Виждал съм ап отбелязва, които препоръчват или пускането ADCs целия разделят земята, или изцяло в земята от аналогов добродетел, която те консумират по-малко ток.Но ми чип е предимно цифров процесор с значително настоящо потребление (Arnd 100mAs).

По-долу са моите въпроси.
1.Кои заземяване схема (от над 3) трябва да използвам?Ако Сплит, където трябва да се препоръчва на точка звезда?
2.Трябва ли мястото ми IC над земята аналогови, цифрови земята или над разделената? (Предвид факта, че това е стъпка BGA 0,1 мм, а следователно и върху пускането разделно земята би означавало много тесен сепарация между 2 причини)
3.Как трябва да процедираме с цифров следи за контрол, които ще трябва да разделят целия маршрут самолети?

Вие може да намерите както много отговори, колкото са изброени различни училища ...Опитът ми от РЧ и аналогов сигнал целостта обмисля инженерство е да се използва един единствен твърди равнина на земята в един от вътрешните слоеве.От клетъчна индустрия, това е, което аз бих направил:

1.Посочете един вътрешен слой като наземна равнина.

2.Поставете [IC] компоненти.

3.Терен всички "GND" БГА топки.

4.Свържете всички "VCC" е в равнина захранващото напрежение.Ако имате няколко напрежения, доставка, можете да използвате разделят самолети.Тези самолети трябва да живее до равнината слой GND.

5.Разграничи всички доставки пина.

6.Having всички GND и доставка преминават щифтове, можете да продължите с сигналите.

7.При първа възможност, опитайте се да слязат на вътрешен слой.(Обяснение ще следват)

8.Опитайте се да се разделят аналогови и цифрови сигнали на различни слоеве.Проверете дали правилно импеданси може да се получи.НИКОГА маршрут импеданс чувствителна следа през район, където сплит равнина съществува.Ако ще трябва да направите това, вие трябва да създадете stripline във вътрешните слоеве, и това трябва да има следи от земята самолет ВИАС зашити от двете страни, осигурявайки по този начин "коаксиален" тече във вътрешността на борда.

(Може да се наложи да се използват микро-ВИАС за това.)

9.Когато всички следи се насочват на вътрешните слоеве, наливаме мед на горната и долната част слой, се свържете с "GND".

10.Стич земята равнини, заедно с няколко ВИАС в борда на краищата.

Тази процедура осигурява на принципа "първи успех борда" на устройство оформление ПМГ.

Много благодаря за съвета.Разбирам, че има много лагери там, затова аз не търся книги или прилагането на допълнителни бележки, както аз разбирам, че много от тези животни не винаги са написани от хора на земята прави действителната дизайн и пред реалните проблеми.Ето защо, аз просто искам да знам дизайн предпочитанията на действителните дизайнери платки.

За точка 7, не означава ли, че това е по-добре за сигнали, за да тече от вътрешни равнини, а не от горе / долу пластове?

Вие може да искате да погледнете на адрес:
http://www.national.com/appinfo/adc/files/controlling_noise.pdf

Страници 23-26 от тази презентация даде добро обобщение на настоящите си възгледи по отношение на земята равнини, въз основа на надлежно направено сигнал анализ и опит.

Контролирано импеданс на много високи честоти е по-трудно, отколкото на вътрешните слоеве на горната и долната част слоеве защото разликите в диелектрик с дебелина са по-трудни за контролиране на вътрешните слоеве.Погребването на сигналите на вътрешните слоеве не се подобри сигнала, така както е общо правило - всяка телевизия представлява поредица индуктивност, и следи вътрешен слой имат по-високи пътя забавяне (прочети затихване на сигнала и забавяне), отколкото площ следи в резултат на борда на диелектрик от двете страни на следа.И на тези фактори, заедно със следи от импеданс варианти, да разрушават целостта на сигнала.Това като е казано, ако на повърхността на борда е изложен на Е източници областта шум, затрупвайки следите на вътрешните слоеве предвижда някаква степен на екраниране - тя почти нищо за магнитно поле източници на шум.Единствената причина да погребат след сигнал е за някои подобрения в областта Е контрол на емисиите, които могат да бъдат постигнати с помощта на борда слоеве, екраниране - т.е. излъчена сигнали от страна на дъската (ЕМС).

По същия начин, мед наводнения в горната и долната част на дъската е полезно само за ЕМС.Той прави почти нищо за подобряване на условията на следи сигнала в рамките на борда.В действителност, наводнения мед може да доведе до местни резонансни вериги в хармоници на часовник компоненти край на сигнала, и може да предизвика нежелани капацитивни прикачване на висока честота RF в по-чувствителни части на веригата.Като цяло, мед наводнения трябва да се направи само след внимателна моделиране на схема с надеждна 2.5D и 3D моделиране програма за висока честота или бързо дъски край курс.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back