тя е добра

M

mr_byte31

Guest
Hi всеки орган, аз съм нов ученик в microcontroller научих да използвате 16f84
и това беше много лесно много на моя приятел, използвайте atmel, AVR и да го изпратите по-добре е и аз искам да попитам какво е различно между тях????

Atmel AVR 8 битов микро е най-добрият microcontroller за us.You да започнете с AVR,
забравете старите PIC.

В 16f84 има много стар структура.Забрави това.AVR е малко по-добре, но и от двете ви е проблемът, че вие се нуждаете от ICD, което е най-вече да се скъпи за обучаемия.

Аз работя с контролер за 10 години (първият ми е 68HC11) и на работа имаме 12,000 $ emulators за H8/3068.Аз бях научил, че вие се нуждаете от емулатор, когато искате бъдат ефективни и да разберем какво прави контролера.В противен случай вие седите толкова много часове с контролера, както и да търсите за някои просто грешки.

Бих казал на 68HC11 е по-добре от PIC и AVR за обучаемия тогава за 68HC11 можете да получите на монитор и трасирате вашата програма (pcbug) с компютър.Но 68HC11 не е състоянието на техниката и ще можете да получите администратора, които са по-добре.Обучаемия, не трябва да вземат най-евтините и малкият контролер.Обучаемите трябва да заемат най-голям контролер с повечето функции.Така че можете да пробвате всички специални части и ще има никакви проблеми с малки овен, банкови смяна и така нататък.

За моя частни проекти, да взема само M16C.Разбира се струва $ 10 повече от PIC
но получи C компилатор и софтуер дебъгер за нищо.Този контролер има два адреса съвпадат прекъсва за breakpoints стъпка и можете да си програма и прочети си променливи и овена и така нататък.За 10 лв.
Повече можете да запазите повече време за учене и го прави по-забавно да се учи.С 256K флаш и 20K овен можеш да правиш много мисли.Така например в rtos ľCosII работи много добре за този контролер и ще можете да научите много за rtos.

Гомес

7rots51 написа:

Atmel AVR 8 битов микро е най-добрият microcontroller за us.You да започнете с AVR, забравете старите PIC.

Ще предлагаме ви да започнете с 89C51.Можете да опитате 89C2051 малки микро (20 ПИН)
Тук ще получите добра платформа, за да започнете.
http://www.blitzlogic.com/spj.htm

С уважение
Sarang

здрасти
Работил съм и с двете Pic 16е и 89c51 но аз се чувствам добре положителен знак в Pic от atmel I donn не по отношение на AVR, но аз имам малко познания atmost има всички функции, както е така опитайте се да използвате AVR тя ще б хубаво

За първи път научих за atmels и имах много лесно и приятно време да го направи.

Едно предимство, че atmel е в твоя случай е, че приятелите ви да го използвате.Поне ако имате проблеми имате с кого да отида и да се научите с който трябва да бъде голяма помощ.

Съгласен съм с Гомес че емулатор е много хубаво нещо да има, когато се научим да програма microcontrollers.То е определено не е necesity, тя е повече от лукс.Но, atmel
на JtagICEmkII само разходите за $ 300, която може да бъде твърде много, но със сигурност повече, отколкото в рамките достигне $ 12,000.Или, ако ви търсят в този сайт, който трябва да бъде в състояние да намери планира да направи своя собствена JtagICE за atmel LC

успех

michaelmoore44 написа:

Съгласен съм с Гомес че емулатор е много хубаво нещо да има, когато се научим да програма microcontrollers.
То е определено не е necesity, тя е повече от лукс.
Но, atmel на JtagICEmkII само разходите за $ 300, която може да бъде твърде много, но със сигурност повече, отколкото в рамките достигне $ 12,000.
Или, ако ви търсят в този сайт, който трябва да бъде в състояние да намери планира да направи своя собствена JtagICE за atmel LC

Използвам момента 16f877 тя е много мощен и набор е много лесно: D
Когато започнах да научите 8051 не е хубаво
Чух за AVR и неговите възможности и мисля, че ще бъде много GOOG, ако всеки орган може да помогне за намиране на добра документация за него
Аз съм от Египет и само контролери (atmel, AVR, PIC)
и rarelly да перка други контролери

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back