турата произволни номера генератор базирани хаотична дизайн ми помогне

J

jodenma

Guest
Сега имам нужда дизайн един часа турата произволни номера генератор базирани хаотично, но на теория симулация резултат cann't мине sp800-22, може би имам нужда променя моята теория equation.help мен, може ли да ми дадете някакъв съвет, благодаря.

Между другото, искам да видя статия за произволни номера генератор базирани thaotic теория, можеш ли да ми помогнете.

Здравей, jodenma,

Аз съм intersted в работата си, е, че чисто логически схема за прилагане на такъв генератор на случайни номера?

Може би не е точно това, което след но бих употреба "бял шум генератор" и просто digitalize своята продукция.
Ако използвате 8-битов бързо A / D конвертор имате 256 броя случаен генератор, ако използвате 16-битов A / D имате номер 65536-случаен генератор ...

Това е добра идея, но как да смисъл бял шум?използвайки само ADC, ако това е така, на бял шум сигнал трябва да бъдат задълбочени.

Друг въпрос е как да се докаже своя Радом номер е вярно?

Thansk предварително!

Бих препоръчваме да използвате няколко пръстена oscillators, инвертори, където се извършват от слабо транзистори.Термичните шум ще произведе нервнича.Ако се предположи, че сте 4 от тях, когато типичната средна честота на всеки осцилатор е премиер номер, имаш доста добри семена за случаен генератор.

Има някои клетъчни automatas, която генерира псевдо случайни числа.

Американският НСА се казва, че галатичен шум е най-добрият източник на случаен принцип.Видях някои системи, където случайни изменения в диска достъп време е използван като семена.При термична шум - ADC подход горе Предлагам че само ниската за бита се използват за застраховане истински randomness.

За тестване на резултатите може да направи и да видим дали FFT спектъра е плосък.Друг подход е да се направи autocorrelation изчисляване и виж, ако една или повече смени почти всички дават нулева стойност.

Сега по-популярен турата случаен генератор, се основава на бял шум.изпитването стандарт на всички най-много, е NIST fips140-2 или sp800-2

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back