три измервания на трифазно напрежение

S

smitchell

Guest
Hi, Im работят по проект, в който искате да наблюдавате напрежения и токове в 3 фаза distrobution система. Аз трябва да се измерват следните напрежения и токове на Y свързани доставки. Фаза към фаза Neutral към всяка фаза Neutral Земята Текущи на всяка фаза трябва да конвертирате показанията към цифрово, после да ги изпрати чрез Ethernet, така че аз искам да се ограничи броят на измерванията до минимум. Има ли някакъв надежден начин за изчисляване на тези напрежения в края на софтуера, ако някои други напрежения са известни? Например, ако напрежението между фаза 1 и 3 може да се изчисли, ако напрежението между фаза 1 и 2 и 2 и 3 е известен? Аз не знам много за 3 фаза теория, така че всяка помощ ще бъде много оценявам. Бих също обичам тук, ако някой знае как да се изгради цифрова верига волтметър вид, че могат да се справят до 500V. Благодаря, Сам

За измерване на високо напрежение, че трябва да използвате напрежение делител на входа

Ако знаете трите напрежения до неутрални, можете да изчислите напрежения между фаза с помощта на "косинус теорема", знаейки, че фазовата разлика е 120 градуса. Както мога да го видя, че се нуждаят от седем измервания за фаза на напрежения, фаза токове и земята, за да неутрален voltage.For измерване на напрежение делител ще бъде enough.For текущото измерване токов трансформатор е добра идея, защото тя също така се изолира ADC от горещите фази "маса" на ADC трябва да са неутрални, не ground.Otherwise разделители няма да работи право.

Можете ли да ми дадете един бърз пример за изчисляване на фаза към фаза напрежение с помощта на теоремата на косинус? или позоваване на добра информация за нея? Дали този метод ще даде acurate фаза към фаза на измерване, дори ако неутрална фаза напрежения се различават с 10-20V? Също така, аз не съм сигурен, че аз доста се какво искаш да кажеш от ADC не работи, когато е свързан към земята. Аз съм планирал като отделно захранване за веригите за измерване, така че трябва да пазят земята свързване на вериги за всички заедно? Благодарение купчини, Сам

Всъщност не се тревожи за това, аз го измисли. трябваше да се върна на високо математика в училище .. е този метод, точна и достоверна все пак? можем да разчитаме на фазовата разлика винаги е 120 градуса? дори и от генератор? благодаря,

Виж сега, фазовата разлика се определя от физическата ъгъл между намотките на stator.It не трябва да се различават. Това, което имах предвид за земята ADC е, че фазата на напрежение се измерват по отношение на неутрален "звезда-център", това е защо, ако използвате разделител аналог основание на ADC трябва да бъде същата тази neutral.If измерване на фазови напрежения с уважение (земята) земята, ще има error.This е това, което аз говорех за

На фаза ъгъл, импеданс, обикновено индуктивен реактанс, в редовете на товара. Ако натоварването привлича много различни течения може да има някои фаза разлики от 120 градуса. Тя вероятно ще бъде много малък и не се направи съществена грешка в изчисленията.

Благодарение купчини за всичко това. Аз трябва да можете да започнете сега. Хубаво е да се знае и може да намали броя на измерванията до 7. Мислех си за използване на зала ефект текущата датчици за измерване на линия течения, както аз няма да имат почивка верига предприемат измервания. Има ли някакви проблеми с използването на тези услуги? Благодаря още веднъж, Сам

Това зависи от точността и динамичен обхват, от което се нуждаете. Professional производители на електромери използват токови трансформатори до 0,1 м клас (с някакъв вид корекция на курса)

Ако е да се използват токови трансформатори, нямаше да има никакви possiblity на transormer липса и причиняване на кратко или отворена верига? Това е абсолютно задължително, че веригата ми не оказва влияние distrobution мощност, дори ако всички компоненти не успеят .. Благодаря, Сам

Добре проектирани токов трансформатор няма да влияе върху веригата, без значение, ако си вторичната намотка е отворена или краткосрочен circuited.There не е необходимо да се прекъсне веригата, за да инсталирате токов трансформатор, можете да го направите като disjointable тороид, чрез които властта диригент goes.Effectively, това е около половин оборот първичната намотка.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back