точна 4.194304Mhz източник

R

roykyn

Guest
Трябва много точно 4.194304 Mhz източник ... аз съм с кристал, че за сега ..... Не знам точната стойност на паралелни (шунтиране) кондензатори за стабилизация.
има ли някакъв друг метод .... защото аз съм искате да използвате tcxo ....
И аз съм с pic16f72 ... Уот е най-подходяща конфигурация малко XT или ХС (за 4.194304Mhz)
Може ли някой ми каже Уот hapns когато изберете XT или ХС

Съжалявам за TAT Искам да кажа твърде много QQQQQS

Ако имате нужда от точни и стабилен генератор на честота можете да използвате радио-и телевизионни 4.194304 шелф кристал и HA7210 ниска мощност осцилатор кристал ..
Това IC (виж си данни лист на адрес: http://www.ife.tugraz.at/datashts/Harris/ha7210.pdf) ви дава възможност за фина настройка честота ..виж картинката по-долу ..

С уважение,
IanP
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

WOW !!!!!TAT беше невероятна .... но изглежда същия ckt една вътре в микроконтролера .... само метод за балансиране и ценности ще помогне ..... никакъв начин не му трудно да се IC но аз обещавам да LL намирам един ....
Така че всички други методи .....

Може ли да се изяснят "много точни" и други специални изисквания, може да се наложи като tempco, стойност, големина, и консумация на енергия?

Може би бихте могли да използвате един генератор вместо на кристала.Може да се наложи да си купите това е обичай да се изисква намаляване честотата, или да използвате програмируеми осцилатори (внимавайте висок шум фаза).

аз имам изградена с честота брояч използва микроконтролер ... той използва 4.194304Mhz кристал ....
Направих проверка на сат използва осцилоскоп .... последните 3 цифри ще варира ..... понякога го използвате, за да стане 4,195 или 4,193 .... като можете да гледате, че е ниска цена .. ап .. аз арго използване на фурна контролирани кристал за това (toooooooooooo скъпо toooooooooooo ).....

Вашият кристал осцилатор вероятно е по-точна и по-малко нервност от честотата на измерване осцилоскоп's.Проверете вашите осцилоскоп ръководство на потребителя.

Колко точност ви е нужен?Каталогът DigiKey (САЩ части дилър) показва осцилатор ABRACON с 30ppm за стабилност за под два щатски долара.Честотата е 4,00 MHz, но едва ли може да коригирате софтуер, за да се компенсира.

Преди много години, аз открих, че съм много добра честота позоваване вече седеше в стаята ми.Когато мелодия моя телевизор в стаята за основен канал на мрежата, осцилатор цвета на стаята's позоваване (3.57954545 MHz NTSC или PAL 4.43361875 MHz) фаза-ключалки за атомна стандарт на мрежата.(Ако започнете да мушкат вътре около вашия телевизор, моля не се ElectroCute!)

Мога ли да се използва система за заключване фаза за това ... ако е така тогава как .... и как ще се подобри точността на системата .......
(Не знам как този в Ур работи телевизия ... но много добро понятие ..... Всичко, което знам е, че PLL употреба RC мрежата ... температурата ефекти RC мрежа, което води до големи Честотен власт ... . от една аз съм опит )....

В честота PLL синтезатор, мрежата RC контрол линия отговор не, честота на точност.В PLL синтезира нова честота въз основа на честотата входящите справочни данни, така че изходната честота има същата точност като референтна честота.Въпреки това, на входа и на изхода обикновено имат различен размер на трептене.

Между другото, евтин програмируеми чипове осцилатор часовник обикновено съдържат кристални осцилатори (фиксирана честота справка) плюс PLL синтезатор, който генерира мощност желаната честота.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back