толкова странни явления в моя ПХБ, трябва HELPPPPPPPP

W

Waltz_Fan

Guest
В оформлението, сигнал е transmited от лявата А & Б (червено в картината).И това е разликата сигнал (I / Q) на vco.Изходните точка на сигнала е C в дясно (червена в картината).

Разстоянието между два компонента наблизо е около 0,1 мм.
Компонентите стил е 0402.
Капацитет е около *** PF (<50pF)
Индуктор е около *** NH (<50nH)

Тук съм тест импеданс търсят от С до "А & Б" в Смит графиката.
Ако натиснете ми пръст на тези компоненти, импеданс промени веднага.
Но ако натиснете друг нещо като книга за тези компоненти, и след това натиснете си пръста върху хартия, импеданс е същото.
Ако докосване на тези компоненти, използвайки форцепс, импеданс е същото също.

Може ли някой да ми кажете причината?Защо импеданс, само се променят, когато пряко натиснете компоненти използвайки пръста?

Честота на singal е от 1700MHz на 1900MHzАз съм готов да се знае отговора.
Благодаря много !!!!!!
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Моят Явно е, че сте shorting на компоненти с кожата си резистентност.Човешката кожа е проводник.Съпротивлението зависи от съдържанието на влага в кожата, и дебелината на епидермиса.Когато натиснете върху даден обект, можете компресирате епидермиса и по-ниско съпротивление.

Типични кожни DC резистентност варира от около 500ohms да 9Mohms.Можеше мярка твое с multimeter чрез просто натискане на пръст върха срещу две сонди набор рамо до рамо.В импеданс на пръста си върхът на честоти сте работили с би било още по-малко, отколкото DC резистентност, тъй като на capacitive последиците от самото efficienct диригент представляван от своя dermis и кръвта (не забравяйте, че кръвта е сол разтвор).При високи радио честоти, за интериора на вашия пръст представлява голям проводими плоча на преодоляването на DC резистентност на вашия епидермиса.

Вашето тяло също представлява пътят към земята, дори и ако не са пряко съчетано с гола кожа - почти нищо проводими докосване или в много тясна близост, (можете да проверите това, като парче метал фолио запис с дървена пръчка и преместване на метални тясно или да докосвате верига.) ще имат индуктивна / capacitive ефект на тези честоти.

SiGiNT

Здравей sigint,

Аз сконтираните земята прикачното ефект в този конкретен случай, тъй като той каза, че той не вижда в импеданс се променят, когато той поставя парче хартия между пръстите му и верига.

Съгласен съм, че тялото е голям кондензатор прикачване към земята, но в този конкретен случай тялото капацитет не изглежда да се прилага.

-HouseCat

Благодарение на всички вас.Някой друг се каже, че пръст точно като капацитет в AC.Така че теста ми пръст използвайки мрежата Analyzer.Това
е около 30pf в 1GHz.Дали защото "dermis и кръвта"?

Waltz_Fan написа:

Благодарение на всички вас.
Някой друг се каже, че пръст точно като капацитет в AC.
Така че теста ми пръст използвайки мрежата Analyzer.
Това е около 30pf в 1GHz.
Дали защото "dermis и кръвта"?

"Всичко, което трябва да завърши кондензатор е външен диригент -
A сонда олово, шаси, или всеки друг диригент допълва структура."

Уважаеми господине, аз съм малко озадачен за това, което вие казвате по-горе.
Тук съм, коригирайте явления аз виждам на мрежата anlyzer.

В кръг около 2GHz, когато натиснете ми пръст по Anylzer
на port1 при пълно наклона (почти кървене O ^ ^), impendance на S11 е около 35ohm 0,8 PF; когато губи пръст малко, Резистор отива нагоре и кондензатор отива надолу.

Въз основа на мнението си, аз знам защо Резистор отида.

Но защо capicator ще слезе?Дали, защото пространството на "dermis и кръвта" се намалява?Може би аз мисля ...А вашето мнение?

Thans много!

В капацитивно слизаше, защото сте се увеличава разстоянието между двете condutors.За паралелна табела кондензатор --

С (PF) =. 2248 Ир х х х A (N-1) /
D
Ир диелектрични = константа на изолатор
A = площ на всяка табела
N = брой пластини
D = разстояние между табели

За случая на човешкото тяло капацитет,
горното е само добро за илюстрират какво се случва (не наистина има паралелни пластини с човешкото тяло, като част от веригата) - но трябва да ви помогне да разберете какво ви се виждат.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back