ток в проводник с FDTD

O

ojanssen

Guest
Здравейте, имам относително прост въпрос. Как мога да симулира / показват постоянен ток тел / резистор с FDTD? Моят подход е да се създаде 3D свободният обем пространство и да се адаптират част, за да създаде тел (с някои (положителни) проводимост). Тогава възложени първоначалното E-полета двата края (напр. 1 и 0 V). Какво се случва сега, е, че E-поле се намалява с 1 / Е в тел, води до еквивалентно намаляване на ток (плътност, J). Но това не е това, което искам, тъй като на практика постоянен ток ще тече през проводник, когато източник на напрежение е свързан. Може ли някой да обясни как трябва да се адаптират на моя модел? Предполагам, че трябва да изпълняват статични срок или.

Бих използвал постоянно твърд източник. След всяка итерация нулиране на полето E-, за определен срок. По този начин пътя интегрална на електричното поле по протежение на тел остава постоянна. Вариации: а) да използва само една клетка по жицата б) разпространявате volatge равномерно през тел в) да използва фиксиран ток (нулиране на магнитни полета в примка около жицата константа) Не знам, ако има всякакви други методи. Моля, позволете ми да знам какво работи най-добрите в края.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back