това, което е горната граница на честотата на пластира антена?

W

winglj

Guest
Здравейте, аз имам един въпрос, възможно ли е за microstrip операционна кръпка антена на 60GHz?Каква е горната граница на честотата на пластира антена?И кои фактори за резултатите от тези граници?Благодарности.

Patch антена могат да бъдат проектирани по всяко честота теоретично.Обикновено измерение на пластира антена са зависими от избора на по-ниска честота.Ако U не използват никакви честотна лента техника повишаване тогава съпротивлението честотна лента е обикновено 6 ~ 10 на сто от центъра / резонансната честота.

Най-важен фактор, които пряко влияят на резонанса на пластири антена, с изключение на формата на пластир
1) Относителна permitivity на субстрата
2) с дебелина на субстрата
3) субстрат размер (влияние на отпред назад съотношение)
въпреки че те имат своите плюсове и минуси и са подбрани в съответствие с изискването

Благодаря, snkhan.

Обикновено какъв трафик повишаването техника ще се използва както ти спомена преди?

Знам, че или намалява диелектричната материали или увеличаване на дебелината субстрат може да увеличи честотната лента, като за сметка на намаляване на чистота polariation, намаляване на пред-към-гръб съотношение и вълнува повърхността на вълните и ниска ефективност на антената.

И така, какво е плюсовете и минусите на честотната лента техники за повишаването?Благодарности.

Аз съм виждал хора, използващи кръпка антена до 100GHz.
Както вече бе казано от snkhan на W / H & εr реши съотношение честота.
виж този урок за ваша справка
Abhishekabs
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Има много методи за разширяване методи.Неговата стойност уловка да търсите Borad техники лента антена от KIN LU Уонг.Му всъщност не е книга, но колекцията си всички документи на широколентовите мрежи антена.Обикновено се използват слотове с кръпка или основание за увеличаване на честотната лента, тъй като не много ефекти F до съотношение Б.др

С уважение

Въпреки това, ако insterting слотове на земята самолет, пред-към-гръб съотношение ще бъде deterioated ...

supersage написа:

Въпреки това, ако insterting слотове на земята самолет, пред-към-гръб съотношение ще бъде deterioated ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back