телевизор има 2 Pin Plug, но екрана на компютъра е 3 ПИН?

U

usernam

Guest
Някой може ли да ми кажете защо телевизия имат 2 триполюсни контакти, но компютърните екрани идват с 3 двуполюсни контакти?
Доколкото знам 2 двуполюсни контакти са обикновено се използва в уреди ниско напрежение и 3 игли за по-високи aplliances напрежение.Има ли друг критерий?

това е най-вече е вярно, но той ще бъде там, където ние извършваме instrunent closly (като бойлер, компютър, ютия кутия, soldring желязо и т.н.) в телевизия използвате предимно дистанционно да се контролира и няма да го отворите, така няма нужда от земята ПИН (трети), който е най-често свързани с Ходова част на инструмента, да потънат всички течащ ток.в бр ние преобладаващо closly към нея е много чувствителна (съдържа много електроника) и в "Монитор" е източник на много високо напрежение), така че обикновено си Ходова част е свързана със земята.

Цитат:

Електрическото оборудване обикновено са класифицирани в няколко класа:Клас I устройства са проектирани да имат заземен метална кутия, които държат на изтичане на места, недостъпни и изгаря бушон мрежата, ако има късо съединение случай.Клас II оборудване са проектирани да работят без заземяване.
Те са дебели на изолацията на кабели и компоненти, свързани към мрежата.
Теч ток от Клас II оборудване е ограничено ниско, така че е безопасно да се докоснат и мисля, че ние не трябва да се грижи от токов удар твърде много, когато използвате правилно проектирана Клас II оборудване сам.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back