текущата огледало проблем

A

ahmed709

Guest
[Цвят = син] Аз правя дизайн за такса помпа, и аз искам да се отстрани несъответствието ток толкова много, колкото мога, но проблемът е, когато направих огледало с една и съща (W / L) тогава на ток, аз имам от огледалото не е равно на източник на ток, т.е. източник на ток (5u A) и огледалото ток (5.4u A), така че какъв е проблемът и какво мога да направя на втория въпрос е: какво е предимството да се сложи с операционни усилватели в архитектурата на таксата помпа, и където мога да получа схеми на ОП усилвател благодарение предварително [/ цветен]

опитайте да добавите висока люлка cascode огледала, opamp повишаване на динамичната реакция на превключване възел ще види подобни MOSTs

[Цитат = safwatonline опитайте да добавите висока люлка cascode огледала [/ цитат] [цвят = син] аз съжалявам, но може ли да ми каже как да направя това благодарение предварително [/ цвят]

Можете също така да увеличи L транзистори при запазване W / L постоянен Това намалява канал дължина модулация ефект, като същевременно се запазва една и съща височина. Недостатъкът е повишен капацитет, но аз не мисля, че това е от решаващо значение за CP, използвани при ниски референтни честоти.

[Цитат = ieropsaltic] Недостатъкът е повишен капацитет, но аз не мисля, че това е от решаващо значение за CP, използвани при ниски референтни честоти. [/ Цитат] [цвят = син] ми позоваване frequancy (5M Hz) и технология ми е (130н М), така че това, което е максималната дължина, мога да използвам в транзистори. Благодаря предварително [/ цветен]

максималната дължина, че можете да използвате за MOSFET може да бъде потвърдено от файла на библиотека / процес, са including.For пример в TSMC018 диапазона за дължина от 0,18 цМ до 0,22 μm.However, в някои VLSI Дизайн страници в уеб Препоръчва е За да използвате 0.20 цМ като добър компромис.

VDS между източник на ток и огледалото е същото?

Съгласен съм с williamy, можете да използвате opamp VdS е same.Maybe opamp е постоянна GM opam

[Цитат = zhangsai04] Съгласен съм с williamy, можете да използвате opamp да направи VdS е same.Maybe на opamp е постоянна GM opam [/ цитат] вместо да използва opamp, бих препоръчал да използвате cascode структура, защото при използване на opamp стабилност проблем може да възникне, ако не се компенсира правилно. Въпреки това, ако дизайнът е в ниска мощност, cascode структура може да бъде предизвикателна задача.

можете да увеличите L от поставя съпротивление в серия PMOS

Мисля, че можете да добавите opamp, за да се получи голямо ВЕИ или cascode структура, за да съвпада с текущата.

[Цитат = ahmed709] [цвят = син] Аз правя дизайн за такса помпа, и аз искам да се отстрани несъответствието ток толкова много, колкото мога, но проблемът е, когато аз ток огледало с една и съща (W / L) тогава текущата аз имам от огледалото, не е равно на източник на ток, т.е. източник на ток (5u A) и огледалото ток (5.4u A), така че какъв е проблемът и какво мога да направя на Вторият въпрос е: какво е предимството на поставяне на ОП усилвател в архитектурата на таксата помпа, и където мога да получа схеми на ОП усилвател благодарение предварително [/ цветен] [/ цитат] някои неща могат да се прилагат . 1. дълъг канал дължина 2. cascode 3. източник degneration

[Цитат = driveforce] 3. източник degneration [/ цитат] Какъв е методът на източник дегенерация? Благодаря предварително

дегенерация източник е просто да се въведе някакъв импеданс / резистор между източника на транзистор и gound. по този начин, вие трябва да предприемат височина и проблеми, свързани с шума, се вземат предвид.

увеличаване на дължината на операционната система мос и направи равен на VdS.

Висока люлка cascode ток огледалото е добър избор.

широк люлка cascode огледало е добра, тя помага за поддържане на същото VdS за двете транзистори и налагането на по-високи VGS помага особено Vth {праг} несъответствие в огледалото. Вероятно Montecarlo все още ще бъде по-лошо, ако транзистор размери не са добри.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back