такса батерия ААА, AA

G

galoismaths

Guest
Имам една батерия ААА с 1,2 LT V.Може ли някой да ми каже схема схема за зареждане тази батерия.е най-добре, ако е автоматизирана, искам да кажа, когато батерията е напълно заредена автоматично прекъсване на захранването власт.

Много благодаря

Няма достатъчно информация за да отговорим на този въпрос.За зареждане на батерията изисква знания по химия, използвани за изграждане на батерията.Е то NiCad, литий, или NiMH, или нещо друго?

Не всички батерии могат да се презареждат.Цинк въглерод и най-alkiline батерии няма да вземе да заредя и ще изтече, ако имате опит.

Моето предложение е да се купи само със зарядно устройство.Цената на зарядното устройство е много по-малко от отделните части, за да се изгради един.За зареждане на батерията не е много проста.Трябва да се зарежда достатъчно бързо, че да може да се извърши в разумно кратък период от време.Въпреки това, не могат да налагат твърде бързо или прегряване на батериите и са унищожени.Можете също така трябва да се наблюдава общо такса да знае кога да спре зареждането.

е Пин Ni-MH.Трябва да го направя, защото това е моя проект за класа си.

Ако това е клас на проекта, тогава аз ще подсказват, че трябва да го изследвания и да го проектираме себе си.Ако някой ви дава верига диаграма, какво точно сте научили?

Първо разберете за таксуване изисквания за Ni-MH батерия, която използвате.След това, определя какво входяща мощност е на разположение на зарядното.След това започнете търсенето в интернет.Има компании, които правят интегрални схеми, които се специализират във функциите на зареждане на батерията.Има също така някои референтни дизайни, които могат да бъдат получени от производителя на батерията.Мисля, че точката на класа Проектът е за вас, за да familar с процеса на проектиране, а не само копиране на друг дизайн.

Какво е задача:
Писта дизайн?
PCB дизайн?
само за запояване?

банджо написа:

Ако това е клас на проекта, тогава аз ще подсказват, че трябва да го изследвания и да го проектираме себе си.
Ако някой ви дава верига диаграма, какво точно сте научили?Първо разберете за таксуване изисквания за Ni-MH батерия, която използвате.
След това, определя какво входяща мощност е на разположение на зарядното.
След това започнете търсенето в интернет.
Има компании, които правят интегрални схеми, които се специализират във функциите на зареждане на батерията.
Има също така някои референтни дизайни, които могат да бъдат получени от производителя на батерията.
Мисля, че точката на класа Проектът е за вас, за да familar с процеса на проектиране, а не само копиране на друг дизайн.

Дали не си учител да ви помогна?

Опита ли едно търсене в Интернет?Направих бърза Google и веднага Намерени продукти:

http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/680

Настоящият документ обхваща основите и е написана от Максим, които правят посветен Ni-MH зарядно ICS.
Тъй като вие сте новак, аз съм се предположи, че обучението е било технологии училище или студент.Ето защо, най-вероятно искаш да си с помощта на специалната таксуване IC, че е по-голямата част от работата за вас.Максим е един производител.Търсене в интернет и ще намерите други.

банджо написа:

Опита ли едно търсене в Интернет?
Направих бърза Google и веднага Намерени продукти:http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/680Настоящият документ обхваща основите и е написана от Максим, които правят посветен Ni-MH зарядно ICS.

Тъй като вие сте новак, аз съм се предположи, че обучението е било технологии училище или студент.
Ето защо, най-вероятно искаш да си с помощта на специалната таксуване IC, че е по-голямата част от работата за вас.
Максим е един производител.
Търсене в интернет и ще намерите други.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back