състояние на полу-безкрайна граница в CST

F

fxth

Guest
Здравейте, аз съм нов потребител за CST MWS 2008. Аз се опитвам да симулира величината размисъл върху полу-безкраен стъкло или метал материал, осветени от EM вълна от свободното пространство. Кой шаблон трябва да се използва и как да се определи граница на полу-безкраен състояние? За материал библиотека в MWS, кой модел се използва за модел на диелектрика функция на материали? Моля, помогнете, за да отговори на тези въпроси. Благодаря ви предварително!

Здравейте fxth Какво искаш да кажеш с полу-безкраен?? Дали като краен измерение в казват, че X-ос и безкрайна в Y-ос? За тази употреба периодични гранични условия в ± Y ос, имайте почивка отворен добавите пространство. ако отидете в дисперсия в свойствата на материалите на всеки конкретен материал, има дефинирани от потребителя списък. можете да проверите диелектричната стойности и функции, които се използват. Се надявам, че помага. Счита Прафул

Хей Прафул, Благодаря за вашия отговор. Всъщност, аз правя проста симулация, за да намери отражение на комплекса от металната повърхност. За простота, пространството е разделено на две части, z0 е свободно пространство. Аз не съм сигурен, ако CST може да се определи този вид състоянието на границата, поради 3D функцията.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back