съвпадение

P

penchal_gv

Guest
Здравейте всички,
Има съвпадение на понятието зависи от процеса или не?
Аз, E.например ABBA като цяло е по-добро съвпадение PATTEN ABAB за мач от А и Б транзистори.
Но съм виждала в един файл PDK те даден ABAB е по-добре, отколкото АББА.
PLZ ми се изясни ...

Благодарности
penchal

Здрасти!

Аз не мисля, че е въпрос на процеса.съвпадение е съвпадение.така че всеки процес, ще направя и оформлението си е по-добре с съвпадение.Ü

- Al

Мисля, че в 0,18 трудовия процес и извън нея, тя винаги ще бъде по-добре да се използва структурата ABAB от обичайната структура АББА.

Вероятно това се дължи на LOD ефект.В процеси с помощта на ППИ, на НТИ OX има стрес ефект, който променя ефективна мобилност на транзистора.В LOD ефект зависи от разстоянието между изолацията ППИ и канал.

Така, за една структура ABAB А и Б транзистори ще имат същите средно разстояние от ППИ, следователно те ще бъдат по-добре адаптиран.Структурата ABBA, обаче, ще направи всеки един има различно разстояние avergae, следователно по-лошо съвпадение.

съвпадение неща се използва за много критични чифт транзистор при операция стане, осъществен с много малко напрежение.U като дизайнер план трябва да се грижи, че ако някои промени в напрежението идва време за производство, че трябва да бъде за двете транзистори.ABAB така очевидно е по-добре, че АББА

siva497 написа:

съвпадение неща се използва за много критични чифт транзистор при операция стане, осъществен с много малко напрежение.
U като дизайнер план трябва да се грижи, че ако някои промени в напрежението идва време за производство, че трябва да бъде за двете транзистори.
ABAB така очевидно е по-добре, че АББА

Ако наклон е основна грижа за разминаването, АББА е по-добре.Ако разстоянието фактор е основен проблем, ABAB е по-добре.Но в моя вариант, АББА е първи избор.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back