субстрат връзка в смесен сигнал верига

G

Guest

Guest
Здрасти,
Аз имам един въпрос върху подложката връзка за смесен сигнал схема с р-под-леко dopled submicron CMOS процес.В моя смесен блок, ние имаме отделни аналогови VDD / GND и цифрови VDD / GND за Crosstalk намаление от цифровата част.

Искам да знам връзката субстрат, в моята cicruit, аз свързани към аналогови GND, за които ние вярваме, че е най-approviate за нашите cicruit.Но аз се чудя, ако можем да присвоите на субстрата с различни GND.т.е., за аналогова част, ние свърже субстрат за аналогови GND, за цифрова част, ние го свържете към цифрово GND.За да reudce на Crosstalk между тях, да сложа guardings да обградят чувствителни аналогови и digiatl част, съответно, и Laso, да поставя някои тежки субстрат връзки ивица между аналогов и цифров част.Разделете под аналогови и цифрови под тялото може да се избегне ефекта на цифрова част и двете.Има ли риск в това?

Pls.коментар!

Благодаря предварително

Да, можете да го направите.Винаги субстрат е свързан към собствената си верига блок.И понякога субстрат може да бъде обвързано с друга чиста линия земята, ако има
достатъчно значки.Но да се грижи за друг въпрос, като ширината връзка метал и така нататък.

qtarch написа:

Да, можете да го направите.
Винаги субстрат е свързан към собствената си верига блок.
И понякога субстрат може да бъде обвързано с друга чиста линия земята, ако има

достатъчно значки.
Но да се грижи за друг въпрос, като ширината връзка метал и така нататък.

Това зависи до голяма степен от този процес.Имате ли по-добре за NMOS устройства, или това е просто вътрешна подложка?

Ако преди това е лесно да се разделят на аналогова и цифрова земята и ги вратовръзка поотделно за подложка, GND.Ако последното, тя е значително по-сложно, тъй като по-голямата част от всички устройства NMOS се връзват заедно (чрез P-субстрат).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back