странно от групата дробният шпора?

E

eejli

Guest
За дробният PLL:
Fref = 1,728 MHz
делач N = 1023
501 / (2 ^ 10) = 1023,48925
контур лента = 20kHz
3-тия ред контур и филтър сигма делта модулатор

В PLL изход фаза шум спектъра, определен дробният издадена скала е само неизплатения там в 37.14KHz офсет.Опитах се, че около това как да се отнасят към този 37.14KHz и Fref фракция част от делач N, но не мога да видя всички взаимоотношения между тях.

Пришпорвам Това е по-голяма, но намерете в същата честота, ако се увеличи deadzone на PFD.

Мога ли да погледна и ми даде съвет?

Благодарности.

Знаете ли изключване (спиране clocking), всички останали логиката на печатни платки?Тя не може да бъде от PLL.

Ако промените разделят съотношение,
не на шпора движение?
Тъй като сте в simulaiton домейн,
погледнете спектъра на изхода на SDM.Има ли шпора там?

Благодарение RFDave,

Вие сте прав.В шпора просто се движи или е стърча отиде ако Изменение на делач дробна част.Изглежда, ако делач дробна част е много по-високи или много ниски, отколкото в момента един, на шпора изчезват.Но за малки компенсирани от сегашната част, тя се движи наоколо.

В SDM продукция е много подобна на учебник,
т.е. quantization шума е dithered и високи мина и няма obviours шпора в SDM продукция.

Според RFSystem коментар на шпора идва от сгъване на SDM Qnoise.Но аз не мога да имате някакви quatitative представа за това къде ще намерим шпора.

Въз основа на това, аз подозирам, че вашата SDM изпълнител не е съвсем така.Погледнете изхода спектър със същото съотношение разделение и да видим какво
е като го гледам.Вашият SDM изход последователност може да бъде не съвсем правилно.

Дейв

Прав сте RFDave.В моя симулация само за една част разделение съотношението на SDM изход изглежда добра форма.Друга част ще завърши с много по-големи Qnoise.

Но въпросът все още там, каква е връзката между част и шпора честота.

Ако само промените deadzone стойност на шпора не променя по честота, а само промяна в амплитуда.

Тя е nonlinearity, които нарушават шум оформянето собственост на SDM.Можете да проверите дали сте двойни прилага просто nonlinearity към сигма делта брой продукция.После взема FFT и получавате сгънати фалшив, подобни на затворения цикъл симулация.

Няма друг начин, освен да се подобри линейност или намалите дробният фаза.Това е основният недостатък на дробният подход.

Може ли да публикувате как фаза детектор и зареждане помпа nonlinearity изглеждаш като модел е?

Благодарение RFsystem,

По някаква причина не мога да attch цифра.Аз ще се опитам късно.

Симулация на инсталиране е в реклами.Тя има PhaseFreqDetCP блок, който е nonlinearity параметър.Те са:

Ihigh = до ток, Ilow = определяне на ток, Deadtime = deadzone, нервнича = PFD вход посочени нервнича: като кристал нервнича и делач PFD посочени нервнича.

Ако поеме ADS пример
на настройка е прав Открих, че Qnoise пъти в шпора се променя неговото местоположение или просто да отиде в зависимост от фракцията стойност.И по-лентов шум оформянето е също променя.

От гледна точка на дизайна, че трябва да има някои прости количествен анализ на тези spurs и по-лентов шум сгъваха.Има ли хубави позоваване на тази?

Благодарности.

Аз ще провери колко реалистично на ADS модел.Използвам само моите собствени модели получени от веригата прозрение.Ако го направи по отношение на командироването nonlinearity модел и заключението е, че печалба се намалява на заключващи точка.То не е просто като нулева печалба за някои малки фаза диапазон.

Анализът ако шпора амплитуда е трудно, защото дробният модулация направи ограничение цикъл във фаза домейн.Тази граница цикъл би могло да има един много сложен етап във времето отговор.Основната собственост е, че средната стойност над голям брой периоди доближава нула.Ако nonlinearity е втори ред ще имат DC фаза компонент.Третият ред, характерни за фаза freqeuncy детектор плюс такса помпа модел, генерират ниска честота spurs.

Моите собствени expirence края тук.Аз прочетох някъде, възможно при freshpatents, че dithergenerator промени цикъл coeffcients печалба, вместо да добавяте ниска амплитуда шум.Направих проверка, че за секунди за да се колебая последното късче на модулатора но фалшив под nonlinearity остане.

Благодарение RFsystem,

За пример, че аз се опитах някои други аналогови блок параметър и намиране на издадена скала е само отиде, независимо от фракция е.ADS е много чувствителна към настройка.

Както и солидна conclusin мога да изготви е, че nonlinearity даде голямо увеличение на шум етаж increasement както за по-лентов и оркестър PLL продукция.

Имам едно нещо не се разбират.От последните постове в този форум хората твърдение са измерени deadzone на PFD-CP чрез Кейдънс.Но ми симулация показва не съществува deadzone на всички, тъй като има забавяне верига в PFD нулиране път.Прав ли съм?

След това имате правилното отношение на текущата смяна на времето и източника на минималните пулса път идва от фаза / честота детектор.

Ако съотношението подходи 2/3, което трябва да направите точна симулации, защото nonlinearity е малка, но там.

Проблемът е, че как да се направи симулация за да намерите deadzone.Аз вече се опита да ограничи измитам размер (фаза разликата), за да се 1ps докато референтната честота е 27MHz.Но все още не мога да виждам deadzone.

Аз все още не са намерили добър анализ на фалшив изхода на SDM.Прекарах много
години на път правиш SDM simulaiton
е в Simulink, и толкова дълго, колкото имах SDM Топология правилна, продукцията на sdm е пришпорвам свободен доколкото съм останал далеч от рационалното разпределение дажба (1 / 2, 1 / 4,
и т.н. ).Ти правиш това в рекламите?Има ли използвайки SDM в Фракционен-N пример те дават?

От гледна точка на PLL, незаконороден компоненти при производството на SDM ще се появи като източник на шум, което е в рамките на цикъл филтър BW.С други думи, незаконороден изход ще бъде ниска мине филтрирани от Непрекъснато отговор.Вътре в цикъл отговор, той трябва пряко изменят VCO продукция.

Що се отнася до мъртва зона в PFD в Фракционен N отклонение, мое мнение е, че той наистина не е от значение.Защото разделението съотношението е continiously се променя, на PLL никога не се постигне истински "заключване", където има нулева фаза разликата между двата входа на PFD.С този случай, аз не мисля, че мъртва зона ще бъде значително.

Дейв

Здравей RFDave,

Аз съм с ADS фракцията
на SD-N PLL пример.Можете да го намерите RF борда примери.

Що се отнася до deadzone Виждам шума пода, ако Dzone се добавя, когато runing реклами.Той може само да обяснява с SDM Qnoise сгъваеми просто като RFsystem обяснено.Тъй като няма quantitaive анализ за това не съм сигурен дали това е действителната причина за шума,
ет. скок.

Тя изглежда като това е второто хармонична на "полу-шпора".
Обикновено Фракционен PLL има голям шпора halfways между две цяло дивизии; В случай, че трябва да има най-шпора (1.728e6 * 1023 1.728e6 / 2 =) 1768.608 MHz.Така че когато се близо до този абсолютен честотата, с която тя трябва да се появи.

С вашата настройка своя честота трябва да бъде (1023 * 1.728e6 1.728e6 * (501/1024) =
1768589437,5 Hz.Което е само 18562,5 Hz от шпора.Така че бих се очаква, че сте имали шпора на 18562,5 Hz компенсира (можеш да видиш това шпора?), Но очевидно можете да видите само на втората хармонична на тази шпора
т.е. (2 * 18562,5 Hz) = 37125 Hz.

За FN изпълнение с цифрови акумулатора,
Бих очакват дробният шпора на дробна част
напр фракция = 1 / 1024, clk freq = 1.728e6 ->
дробният шпора = 1.728e6/1024 = 1687.5Hz.

Аз все още не unerstand защо сигма делта Фракционен PLL има голям шпора halfways между две цяло дивизии?
Моля, кажете ми.
THXДобавени са след 1 минута:За FN изпълнение с цифрови акумулатора,
Бих очакват дробният шпора на дробна част
напр фракция = 1 / 1024, clk freq = 1.728e6 ->
дробният шпора = 1.728e6/1024 = 1687.5Hz.

Аз все още не unerstand защо сигма делта Фракционен PLL има голям шпора halfways между две цяло дивизии?
Моля, кажете ми.
THX

RFAsic,

Имам само този под-хармоници на 1.856kHz.Не виждате пришпорвам по 1.856kHz офсет.Благодаря за помощта.

eejli написа:

RFAsic,.
Имам само този под-хармоници на 1.856kHz.

offset.
Не виждате пришпорвам по 1.856kHz
офсет.
Благодаря за помощта.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back