споделяне на файлове зад рутер

M

mabdelmawla

Guest
Аз
съм в една и съща мрежа, с моите приятели.но аз
съм свързан с мрежата чрез рутер.и аз трябва да споделите файлове с приятелите си.И така, как мога да направя това?

Трябва да се използват пристанището изпращане на рутер.В някои рутери, вие имате опцията DMZ или изложени нарича хост.Трябва да се сложи местните разследването по този раздел.

Опитах DMZ.но това не е работа.Аз не мога да видя приятелите си компютъра и те не могат да ме види един от двамата.Какво значи DMZ направя точно?

Можете ли да напишете адреса ви и вашият приятел?

Какво искаш да кажеш?
ако искаш да ти напиша адресите?

и маска; сте в една и съща подмрежа?

Вие не получите проблем в 1-во място.

ние сме едно споделяне ADSL линия връзка.и всичките ми приятели са в рамките на един и същ рутер.и аз
съм свързан с този рутер чрез друг рутер.така връзката си е WAN връзка на моя рутер.и аз
съм свързан с LAN връзка на моя рутер.така че е необходимо решение, за да ме със себе си в една и съща работна група в този случай.

те имат едни и същи набор от IP адрес, както Урс, ако да, защо е рутер,
не трябва да има преминаване directy, и ако не, тогава трябва да конфигурирате рутера да пренасочат пакетите от Вашия интерфейс към други интерфейс

Освен това напишете името на рутера, но най-доброто решение ще бъде същата subnetwork.

до: Салма или bakr

Не, ние няма да имат същия обхват от adresses.и аз
съм принуден да се използва рутер, тъй като има някой с мен по моя рутер.и той е с помощта на Wi-Fi връзка.Бихте ли моля обяснете ми как да се пренасочат пакетите от моя интерфейс на другите интерфейс?
и още една молба.Бихте ли ми обясни как мога аз сега споделят папка за моите приятели?

Здравей mohamad,
Можеш ли да пинг
на приятеля си компютър моля
ако не и тогава да направите това:::

1-конфигуриране на рутера, зависи от типа на това, така че това е само един поток за какво да се направи във всеки рутер и в типа, който в съответствие с рутер и употреба

2-ако използвате статичен адрес (и този какво предполагам), можете да конфигурирате адрес на интерфейса ви свързан с IP адрес в рамките на вашия IP адрес и го сложи IP адреса, който избирате в шлюза по подразбиране на вашата бр.

3-ти след това трябва да конфигурирате рутера да NAT или маршрут на пакетите от Вашия интерфейс към приятелите си интерфейс, както и че също така зависи от рутер ползвате

4 - Предполагам, че тогава може да започнете да споделяте

Ако вие споделяте файлове, използвайки вашия Windows механизъм за споделяне на файлове можете да получите достъп до файлове през рутер за Windows NT машини.Можете да използвате Определено SMB filesharing (== Windows filesharing) на UNIX машини.

Но нито едно от тези неща са лесно да се направи.Най-лесният начин за споделяне на файлове в различни мрежи, трябва да използвате FTP.Използвайте някой FTP сървър на вашата машина и споделяне на файлове.Но ти трябва да знаеш IP адрес за достъп до файлове от даден сървър.

Можете също така да HTTP сървър Apache като за тази цел.
Но както по-горе системи изискват да се знае IP адрес на fileserver предварително.

Ако сте твърде experianced са налице и други възможности като NFS, SSH
др ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back