спечели и Diractivity на антената

D

dkumar

Guest
Здравей всеки един!
Аз съм остана с един дребен проблем за измерване на печалба, както и насоченост на моя микро antenna.I ленти са произведени на антена и аз трябва да проверят неговите спецификации.

Моля, ако някой може да ми кажете как мога да тествам тези очила, имам VNA, с които аз имам вече изпитан S11 парцел за моята антена.

Моля, отговорете веднага
Благодаря предварително.

-DK

Здравейте dKumar,

За Антена Gain Измерване ви нужда от две антени, едно е стандартна антена на който печалба (Gstd) е известен и друг един е антената по изпитване (AUT).
Прикачен тук е тест за инсталиране Gain оценяване.

Усилване (AUT) = Общо загуба RSL-Gstd.

къде,
УОС = Получаване на нивото на сигнала на AUT
Общо загуба = PathLoss Cableloss.

с уважение,
balaguru.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здрасти,

Аз съм просто се чудех какво е, че сте измерване в setup.jpg получат тест.Doesn't имат смисъл за мен.Added след 3 минути:Имате ли достъп до всяка изпитвателна камера?

Може да желая да се изтегли от IEEE "Стандартна процедура за изпитване на Антени"

При изготвянето, той е измерване на S21 (общо загуба) между антената по изпитване и известна добра антена.Можете върти около антената, който се изпитва и да получите модел относителна печалба.След това можете да заместят стандартните антената печалба (един, че знаете какво е нейното усилване) за антена, който се изпитва, целта на две антени заедно, и може да "коригира" абсолютното усилване на антената на първия си тест.

Kohi_boy написа:

Здрасти,Аз съм просто се чудех какво е, че сте измерване в setup.jpg получат тест.
Doesn't имат смисъл за мен.
Added след 3 минути:
Имате ли достъп до всяка изпитвателна камера?Може да желая да се изтегли от IEEE "Стандартна процедура за изпитване на Антени"

Усилване на антената може да се измерва с 3 антени, защото там са 3 unknow променливи, печалби от тези антени.Имате право да се измери всеки kombination на антени 1/2, 1-3 и 2-3 и имате система от 3 уравнения с 3 unknow променливи.Всеки уравнението е във форма: Ptx GTX - AIR ЗАГУБА GRX = PRX.

Фарин написа:

Усилване на антената може да се измерва с 3 антени, защото там са 3 unknow променливи, печалби от тези антени.
Имате право да се измери всеки kombination на антени 1/2, 1-3 и 2-3 и имате система от 3 уравнения с 3 unknow променливи.
Всеки уравнението е във форма: Ptx GTX - AIR ЗАГУБА GRX = PRX.

Аз agreee с Фарин и balaguru.Бих искал да знам дали отражение причинява деградация печалба или до градация т.е. печалба ще се увеличи или намалее.Тъй като камера съоръжението няма да бъде достъпна в много от местата, както и тестовете ще се извърши на тераса или свободно пространство.Моля да ме уведомите вашите виждания за това момче.
С уважение,
Pankaj

pankajdudulwar написа:

Аз agreee с Фарин и balaguru.
Бих искал да знам дали отражение причинява деградация печалба или до градация т.е. печалба ще се увеличи или намалее.
Тъй като камера съоръжението няма да бъде достъпна в много от местата, както и тестовете ще се извърши на тераса или свободно пространство.
Моля да ме уведомите вашите виждания за това момче.

С уважение,

Pankaj

На всичко отгоре,
Поляризация на отразената вълна също играе роля в печалба.

Как мога да толерира това, ако не са защитени RF камера.Също като отразените вълни ще дойде със закъснение и ако всичко е етап тя ще действа като разрушителна само, ако греша моля ме правилно.

По-добро тест в Freespace област.

Ако съм тестване на терасата на сградата, но имам висока сграда обграден от всички посоки след това ще се отрази много или по-малко.Но в Лос без прекъсване като сгради са 2-3 метра далеч.
Моля да ме уведомите

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back