смола като се използват две смени 4 квадрант множител?

G

Guest

Guest
Здравейте момчета,
Аз съм се опитва да изгради устройство, което може да промени височината на аудио сигнал и аз се чудех дали това може да се извършва с два 4 квадрант множител?

Както разбирам, когато се модулират сигнал с коефициент получите сумата и различна честота на изхода затова се чудех дали може да използва 2 х 4 квадрант мултипликатор в серия на терена смяна на сигнала.
Първо един за модулиране на сигнала напр.сигнал е = 2Hz и модулирани от 2 Hz превозвач след това изпълнете продукция в следващите 4 квадрант множител и след това го модулира с invereted носител на 4 Hz да получите смени терена?

Благодаря предварително!

Имате нужда от филтър между тях да се изолират една от двете смесване на продукти.Това ще работи за задължително вълна.Ако го направя, за да сложна форма на сигнала, като от музикален инструмент, хармоничните отношения няма да има и тя ще звучи много различно.

Здравейте банален,
Благодаря за сочещи, че вън!

Аз съм просто едно малко объркан за това, защото не е това Как се прави?Освен, че демодулация е направено с една и съща честота превозвач, и демодулиране AM радио изглеждам към работа глоба за извличане на оригинала излъчен siganl с origial хармонична съдържание.

Съм много озадачен относно това, предполагам, че единственият начин да разберете е да се изгради и да направи повече грешки, просто се надявам, че ще откриете грешка, бързо да научат урока си ......

Този процес е по-скоро като SSB получават сигнали за краткосрочен лента вълна.Ако някой от вашите приятели е такъв приемник можете да опитате това и да видим как ужасно гласовете звук, когато настройка не е наред.

Аз не съм сигурен какво точно се опитвате да постигнете, но на 4-квадрант множител не се AM модулация само, че подтиска превозвач, също.
Само погледнете с предмет на изходния сигнал.Когато модулиране на сигнала преминава през нулата на изхода е нула, няма ляво превозвач, както е в "редовни" PM (което е нормално, те умножи нещо от 0, получавате 0).Вие ще трябва компонент DC добавя към модулиране на сигнала да се AM.

Увеличаването два сигнала със същата честота, ще доведе до сигнал с двойно тази честота.Аз не знам дали това ще има ефекта, който искате.

ВВВ написа:Увеличаването два сигнала със същата честота, ще доведе до сигнал с двойно тази честота.
Аз не знам дали това ще има ефекта, който искате.

Да, но на два сигнала са на същата честота, така че добавянето им дава 2е, докато ги извади ви дава нула.

Обучаемия, може би трябва да се изясни "промяна на терена на аудио сигнал".Искате ли да промените всички честоти линейно или пропорционално?С други думи, ако си входния сигнал съдържа две честоти, например 300Hz и 500Hz, тогава какво две честоти трябва да се мощност?

Или искате да се промени на терена говори на глас при запазване на първоначалния думи в минута?Това е доста сложен, и резултатите са несъвършени.

U виж
Коефициент на Gilbert

той е четири quandrant mulitiplier

може ли някой да ми покаже Гилбърт мултипликатор схема?благодарности!

echo47 написа:

Обучаемия, може би трябва да се изясни "промяна на терена на аудио сигнал".
Искате ли да промените всички честоти линейно или пропорционално?
С други думи, ако си входния сигнал съдържа две честоти, например 300Hz и 500Hz, тогава какво две честоти трябва да се мощност?Или искате да се промени на терена говори на глас при запазване на първоначалния думи в минута?
Това е доста сложен, и резултатите са несъвършени.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back