сключен разграждане на LNA преди и след оформление

W

wireless man

Guest
Здравейте, всички, Сега, аз съм проектиране LNA. Преди оформление, печалбата е около [цвят = червен] 18 дБ [/ цвят], quiescient ток е [цвят = син] 16.7 mA [/ цвят]. Въпреки това, след оформлението, печалбата е [цвят = червено] 15 дБ [/ цвят], и quiescient ток е около [цвят = син] 14.5 mA [/ цвят]. Печалбата загуба е по-висока от [цвят = червен] 3 db [/ цвят]. Дори когато се увеличи VDD до ниво, което прави quiescient ток е равен на 16.7 mA, наддаване на загуба все още е 2,5 db. Дали някой може да ми каже причината за това твърде много печалба деградация? Какво трябва да се обърне повече внимание, когато [цвят = синьо] оформление [/ цвят] от LNA дизайн? Благодаря много!

Проверете захранване дизайн. регулиране на напрежението на врата, за да се получи точно VDS.

Преди оформление, Vgs = 663mV, Vds = 452mV. След оформление, Vgs = 647mV, Vds = 447mV. Мислите ли, че този вариант ще доведе до спад на 3 db печалба?

Vgs> Vds ли е? Мисля, че може да се шофиране в насищане? Каква е честотата на работа? Е източник за закрепване на LNA заземен веднага или техника се използва никаква обратна информация? Ще споделите ли дизайна?

Предварителни резултатите от симулацията: Vgs = 663mV, Vth = 502mV, Vds = 451mV, Vdsat = 147mV. публикувате резултатите от симулацията: Vgs = 647mV, Vth = 502mV, Vds = 447mV, Vdsat = 139mV. Топология е класическа каскада индуктивен дегенерация източник. Моля, вижте приложения. Благодаря

На каква честота работи? Това е доста важно. Защо модел на дросели не покрива сериен съпротива? Защо толкова модела е примитивно .. Трябва да има сериен съпротивление, паразитни капацитети на субстрат и съединения между дросели .. и т.н. Ако използвате толкова прости модели, разбира се, че ще намерите деградация между оформление (получен) и схематични .. Особено по-високите честоти, тази деградация ще бъде очевидно високо ..

В схематичните няма да намерите между свързващи електропроводни линии. Обратна връзка индуктор е 0.45 3 * означава, че той служи 0.15nH само. Но индуктивност от линията (в оформлението) от NM1 индуктор причинява този проблем (предполагам)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back