симулира ефекта на контрол на напрежението разчесвам върху VCO

M

moisiad

Guest
Аз съм с спектър RF в Кейдънс.Имам следния въпрос:

В PLL контрол на напрежението, който е под формата на такса помпа (дори след като се филтрират от Непрекъснато филтър), тя не е стабилна, но има някои леки вълни с период, равен на референтната честота (50MHz в моя случай).От симулации, че съм сторил на такса помпа, че аз имам проектирани, за контрол на напрежението е с формата на триъгълник с лек 2-4mv.

Това, което искаме да проучим, е ефектът от тази разчесвам върху VCO, и по-конкретно от фазата на шума и изхода спектър.

Ако зададете за контрол на напрежението на VCO като триъгълник източник на напрежение с F = 50MHz) и изпълняват PSS анализ, получавам следното съобщение "V0 е периодично входния сигнал, което е в противоречие с autonomus система"

Какво съм аз греша?

Не сте сигурни дали има решение, или това се прави рутинно, но разчесвам поражда spurs и фазата на шум не е пряко засегната от нея, освен ако не .....Четете

пуснете dft използвате калкулатора на vco продукция, докато PLL е заключена.Това означава, клипинг на waveform, когато тя е заключване.Можете да видите, когато spurs са и тяхното ниво в dBc.

Ако тези spurs пъти назад, вие ще имате фаза шума проблем, но не и тази, която може да симулира в разумен срок, поне не с PSS инструмент.

Фаза на шума може да бъде много добро във Вашия VCO, но нервнича е в основата на интеграл от площта по тази крива.така че vco с много добра фаза на шума може да има deterministic нервнича (или системно spurs)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back