симулация трикове използват modelsim

P

pwq1999

Guest
аз пиша стенд за изпитване използване Verilog, моите сигнали промяна в същото време с нарастващия фронт на часовник.Сега въпросът е, покачване на ръба си часовника откриване на стойността на сигнали ", която е след покачване край на часовника, но мисля, че стойността на входните сигнали" трябва да се преди да се покачат на ръба на часовника.

всички трикове могат да се появяват, когато симулира с modelsim?

благодарности!

Предполагам, че правите проста симулация на поведението синхронен логика, а не загриженост относно действителното въвеждане на настройки и задръжте пъти.

Ето една техника.При генериране на часовника в testbench, използвайте същия часовник за генериране на сигнали синхронен контрол за вашия модул се тества.

Например, това testbench генерира 50 MHz часовник и "надолу" контрол сигнал за нагоре / надолу щанд в "Топ" модул.

Код:

НЧ "срок 1 / 1 PSмодул testbench;

обл CLK = 1;

обл [4:0] Count = 0;Най-отгоре (. CLK (CLK),. надолу (брой [4]));Винаги # 10 CLK = ~ CLK;Винаги @ (posedge CLK) започва

брой <= брой 1;

приключвам

endmoduleмодул отгоре (CLK, надолу, броя);

вход CLK;

въвеждане на определени;

продукция обл [3:0] Count = 0;Винаги @ (posedge CLK) започва

брой <= надолу?
брой-1: брой 1;

приключвам

endmodule

Да, аз съм това поведенчески симулация на синхронен логика, но защо някои сигнал се променят с часовник едновременно, часовникът понякога може да открие правото стойност и понякога не?

благодарности!

Ако внимателно разгледа симулирани вълни, регистрите може да се появи за да промените едновременно с часовник, но те действително се промени след едно безкрайно отлагане.Когато posedge се случи, симулатор Verilog графици в регистъра промяна събития, така че те се случват едновременно, така че вашия проект трябва да се държат разумно.

(Между другото, ModelSim 6,4 предвижда нова "Разширена Време" функция, която ви показва тези отделни събития, въпреки че те се случват над нула време.)

Ако все още имате затруднения с вашия проект, можете да го качите кода си тук, и някой може да ви помогне да го Debug.
Също така, се уверете, че сте инсталирали на най-новите сервизни пакети за вашия симулатор.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back