симулация с тяло и без ефект.

G

Guest

Guest
когато се симулира cascode усилватели използват HSpice,
С тяло в сила: свързващи тялото земята
Без тяло сила: свързващи тялото източник

Е то нали?Благодаря много!

Да, но на нормална ситуация в cascoding е да има ефект тялото.Използването на по-голямата част на източник връзка (никой не ефект) ще увеличи паразитен капацитет на cascode възел поради необходимото и да се изолират bulks.

Bastos

Ако U са побратимени ф вана процес може да изолира cascode транзистори.Както и да е за ф PMOS може да направи това.Ефектът орган ще увеличи Vt на cascoded устройство.Аз само ще използва изолация, ако критични и аз имам ниско захранващо напрежение.Също така, ако сте проектиране на високи люлка cascodes след това на гърба пристрастие се наблюдава около 200mV или по-малко, а не голям ефект се наблюдава промяна в Vt

с тялото ефект, малки получи сигнал, ще се увеличи.Може ли това да се счита за предимство?

BTW, как мога да намеря К0 от hspice резултатите от симулацията.Пряко чете от резултатите?Ако се ползват 1 / (гама * Id), как да намерите гама?

Благодарности!

Deae тръбопровод,
U говорим на ламбда, каналът параметър дължина модулация, ако аз не съм сгрешил.
Hspice дава "GDS" за MOS и обратния за това е R.
Но ламбда трябва да бъде предоставена от леярната, ако те donot я предоставят, тогава ние трябва да chracterise ни MOS.
Процесът е даден в допълнение в Holberg Алън.

Уважаеми ambreesh,

Благодаря.Направих грешка, като въведете гама вместо на ламбда.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back