симулация с динамично сравнение проблем

L

leokaven

Guest
Здрасти!приятели

Аз съм симулация с динамично сравнение, но отговарят на проблема аз не мога да го разреши.
Има два симулация резултат, фигура 1 е моята симулация резултат, фигура 2 е, че искате да получите резултат.

В simuation параметър са следните
Vref = Vref1 = 1.9V
Vref-= Vref2 = 1.1V
Вин = Vin1 = DC 1.5V, 5MHz
Вин-= Vin2 = 1.3V
VDD = 3V
В сравнение Leve праг, са 0.2V и 0.4V
Резултат от представляват (VOUT ) - (VOUT-)

Аз не знам как да разрешите този проблем, който може да ми помогне, моля.
За съжаление! Английският ми е лошо
Благодаря за помощта

Ами, за да стартирате сравнителен схематично е наред: Вие трябва да се прилагат Вин / Vref до една диференциална двойка и Vin-/Vref- към другия.

След това си принос трябва да бъде диференцирано (струва ми се, че вашият Вин-е фиксиран и това не е идея).

Rgds

maxwellequ написа:

Ами, за да стартирате сравнителен схематично е наред: Вие трябва да се прилагат Вин / Vref до една диференциална двойка и Vin-/Vref- към другия.След това си принос трябва да бъде диференцирано (струва ми се, че вашият Вин-е фиксиран и това не е идея).Rgds

Уважаеми EZT,

В действителност това изглежда Фиг.4.2 на теза Sumanen's.Но аз mantain какво съм казал: Това е грешно.

Ако (VREF ) - (VREF-) е по-голям от SQRT (2). Vovd (напрежение на насищане на разл чифт), един от транзистори в диференциалната двойка, опашката текущата entirelly потоци в една от транзистори -> верига става нечувствителен към ценностите на VREFs.Поради тази схема работи само ако Vref не е много далеч от Vref-(което не изглежда да е така)

Вижте, например:
Y. Wang и Б. Razavi, "8-битова 150-MHz CMOS A / D конвертор", JSSC, п.308-317, март 2000 г. (фиг. 12)

Rgds

Уважаеми maxwellequ,

Докато разл чифт vref doesn't излизат от линейността региона, структурата ще бъде наред.

Дизайн техники за високи скорости, с висока разделителна способност сравнителни

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back