се нуждаят от информация по отношение на Фамилията процесори

A

alpeshchokshi

Guest
Здравейте приятели,Аз се нуждаят от информация по отношение на Фамилията процесори и неговото класифициранекато например на ум един от производителя на процесора ...своята пътна карта, е като

8080.8085,8086, pentimum серия ....също така бих искал да знам на основен играч на пазара на процесора промишленост и техните различни famlies на процесора.
etc.

Също така бих искал да знае разликата като RISC архитектура, CISC
др

Моля да ми изпратите линк или информация по отношение на по-горе.

Благодарности,

В двигатели RISC:
Там ще бъде по-малка тежест в ч / з с по-малко инструкции и повече тежест върху компилатор.Най-добрият пример е АРМ pipelined базирани архитектури.

В ядра CISC:
Там ще бъда повече buden в ч / з с огромен и сложен набор инструкции като плаващ пинта arthemetic, MUL, DIV comands и по-малко тежест върху comipler.Най-добър ех е вашата мрежа Intel ядра и процесори.

regds ..,
Abid

Там е друг член на семейството на микро Наречен MIPS процесори.си един RISC архитектура.U трябва да намери всичко за него в www.mips.com
и там е също Tensilica U трябва да изглежда в него също .. там са това, което аз знам .. ако всички знаят повече, че ще бъда благодарен да ги споменавам.
Моят въпрос е как мога да се науча да се развиват в тези неща (ако не работя с тях), те са налични в комплекта?

U може да ми даде пример на CISC и RISC архитектура семейство ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back