свръх-вземане на проби в приемника

B

BLWFSOJ

Guest
Здравейте, аз съм изправен пред някои проблеми с разбирането на тази концепция. Четох в някои документи, че вземане на проби в приемника страна увеличаване на проби за съответствие на сигнала. Как може това да се случи, аз не знам. Доколкото знам, увеличаване на броя на пробите не се отразява на съотношението. Моля, помогнете. се отнася,

Oversampling означава, че пробата при по-висок процент, отколкото на сигнала. Тъй като сигналът се променя бавно WRT. честота на дискретизация са взаимно свързани, съседни проби. Но ако се нормализира забавяне на корелация с честота на дискретизация, след това oversampling просто ти дава по-голяма резолюция на една и съща функция автокорелация. Така че в този смисъл, нищо не се променя.

Благодаря, целта на моя въпрос е да се уверите от следните: В много ниски SNR околната среда чувствителни на шум не позволява некохерентни откриване (детектор на енергия), за да даде добри резултати. затова ние се опитваме да се идентифицират на сигнала от шума от някои схеми на корелация (защото шумът е случайна променлива Gaussian IID). В този смисъл можем да кажем, че повече от вземане на проби увеличава съотношението между вземане на проби. особено ако ние използваме собствените стойности на матрицата на съответствието, за да хване този увеличен корелация. се отнася,

Аз не следват вашата линия на разсъждение. Какво мислите, че може да се прави това. Желаният сигнал е честотно ограничен и детерминирани. Вие имате шум сигнал с по-голяма пропускателна способност от желания сигнал. Ако пробата при скоростта, съответстваща на желаната сигнал, ще има Aliasing за шум сигнал. Това намалява в групата SNR. Ако увеличите своята честота на дискретизация, има по-малко псевдонимите. След това, съответствието функции като нискочестотен филтър, който намалява на банда шум. Можете да постигнете същия ефект с нискочестотен филтриране преди вземането на пробата. По този начин можете да избегнете oversampling.

за вземане на проби може да увеличи correlation.for повече подробности проверете следните хартия-Sensing Спектър алгоритми по когнитивна радио Въз основа на Статистически Covariances Yonghong Зенг, старши-членки, IEEE, и Ying-Chang Liang, старши-членки, IEEE "вие ще получите Ур отговор

Здравейте, благодаря за отговора. Всъщност същия автор в различни публикация (максимум собствена стойност откриване) направи ми зададете този въпрос. Не е ясно защо тесен сигнали на групата имат високо ниво на корелация между неговите проби (проби на данни трябва да бъдат независими). Освен това, ако каналът се счита като честота селективен фадинг (моля да ми кажете, ако аз съм липсва тип на канала) От друга страна, съм проверили други и литература (безжични технологии схеми, системи и устройства, за Кшищоф Iniewski ), който казва: Page 148 "Имайте предвид, че по-представителна извадка корелира шум проби; по този начин, разкриване може да бъде винаги се намалява на вземане на проби Nyquist." Знам, че ако ние увеличаване на броя на усеща проби изпълнението откриване ще се увеличи, но това е друга история, не е тя? всъщност, съм дори направи симулация за хартия на автора: "Максимално собствена стойност Откриване: Теория и приложение", но MED (въз основа на теорията на корелация увеличение от oversampling) откриване ми дава същите резултати като откриване на енергия. най-добри пожелания,

[Цитат = Eng.Abbasi] Не е ясно защо тесен сигнали на групата имат висока корелация [/ цитат] Трябва да прочетете на отношението между спектър и автокорелация функция. Спектралната плътност на мощността (PSD) е просто преобразувание на Фурие на функцията на автокорелация. Следователно една по-тясна честотна лента означава "широк" автокорелация функция. [Цитат] "Имайте предвид, че по-представителна извадка корелира шум проби по този начин, разкриване може да бъде винаги се намалява на вземане на проби Nyquist." [/ Цитат] заключение е правилно, но го казвам като, че е странно и подвеждаща. Над взимане на проби не се променя нищо за свойствата на сигнала. Това _only_ промени разделителната способност на. Oversampling следователно е безсмислено - там няма нова информация. (Макар и тя може да бъде изгодно за някои ниско-сложност реализации.) Тя може да бъде дори контра-продуктивни, защото може да предизвика лошо инсталация. [Цитат] Знам, че ако ние увеличаване на броя на усети проби изпълнението откриване ще се увеличи, но това е друга история, нали? [/ Цитат] Разбира се.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back