[решен] PIC таймер прекъсне прост въпрос

W

wcgan

Guest
Здравейте всички,

Аз опитах кода по-долу, за да генерирате прекъсне след timer1 преливник.но тя не работи.

Мога кой да ми помогне за правилния код?или да ми прости примера на таймера interrrupt?

благодарности.

Код:

# включват <timers.h>

# включват <p18cxxx.h>недействителни timer1_isr (нищожна);недействителни главната ()

(

TRISD = 0x00; / / RD4-7 за LCD, RD3 за SR_DATdA, RD2 за изхода на CPLD, RD0 за nRESET изход

LATD = 0xFF;

PORTD = 0xFF; / / RESET винаги най-висока мощност нагоре

PORTEbits.RDPU = 0;OpenTimer1 (TIMER_INT_ON & T1_8BIT_RW & T1_SOURCE_INT & T1_PS_1_8 & T1_OSC1EN_OFF & T1_SYNC_EXT_OFF);

WriteTimer1 (0x00FF);RCONbits.IPEN = 1;

RCONbits.SBOREN = 0;INTCON = 0b10000000;

IPR1bits.TMR1IP = 1;

PIE1bits.TMR1IE = 1;докато (1)

(

)

)недействителни high_ISR (недействителни)

(

_asm Гото timer1_isr _endasm

)# pragma прекъсне timer1_isrнедействителни timer1_isr (недействителни)

(

PIR1bits.TMR1IF = 0;

WriteTimer1 (0x00FF);PORTDbits.RD7 = ~ PORTDbits.RD7;

)

Просто Check T1CON регистър стойност .. Какви ценности той е написал, когато ф използване библиотека функция .... Когато използвате функцията библиотека, ние се нуждаем от дефинират дефинират маска Стойност .. просто минават през него библиотечни документа ... моля да ме уведомите, ако в не са успели ... аз съм wrking в микрочип .. Мога да помогна

Уверете се, глобални прекъсне се даде възможност.

shashavali_m написа:

Просто Check T1CON регистър стойност .. Какви ценности той е написал, когато ф използване библиотека функция .... Когато използвате функцията библиотека, ние се нуждаем от дефинират дефинират маска Стойност .. просто минават през него библиотечни документа ... моля да ме уведомите, ако в не са успели ... аз съм wrking в микрочип .. Мога да помогна

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back