решаване на уравнение с MATLAB

S

sasaberali

Guest
Здравейте как мога да реши следното уравнение с използване на MATLAB, моля пишете командите. logα-Γ '(α) / Γ (α) = β, в която α е променлива, β е известен (можете да използвате вместо номер) параметър и Γ представлява гама функция и Γ "е, че е дериват. Благодаря

Знаете ли как да намерим производно на гама функция? ако го направите - да се дефинира функция, като това Y = @ (а) log10 (а) - (гама дериват (а) / гама (а)??) - бета забележите, че бета е от другата страна на уравнението. следователно проблеми за нула сега. парцел функция с помощта на: fplot (Y, [minrange, maxrange]) това ще ви даде възможност да го реши графично. аналитично, използвайте: fzero (Y, възможно нула) този стъпки приемем, че знаем как да намерим производно на гама-функция.

благодаря ви за вашата помощ, мога да намеря производно на гама-функция, но е по-добре да зададете въпроса ми по различен начин: Искам да използвам реши команда, за да намерите отговор, има ли някакъв начин да използвайте разл команда директно, за пример STH като този: решаване ("дневника (алфа)-разл (" гама (алфа) ") = 0,5) (Знам, че тази команда не е правилна, имам нужда STH като това, което е приемливо за Matlab!)

всички гуру HEP на MATLAB може да ме сравняват алгоритми за разгръщане на мрежи?

Искате ли символично решение или цифрови решение?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back