резистор точно как дизайн?

J

jodenma

Guest
Здравейте, сега аз трябва дизайн точен резистор да получите точна напрежение с промяна VDD.на VDD е 2.5V и V1 = 0.195V, V2 = 2.305V.аз употреба serise резистор (общо 250kohm), за да получите тези две напрежение.
на Technolog на съпротивление е 500 ома / квадрат с -10% грешка.now how can i design the layout to get the precise voltage?

Ако бях на ваше място, щях да оформление на резистор с N-добре, защото лист устойчивост на N-добре е в k-ohms/square.На следващо място, бих се съчетаване на тези резистор (interdigitize тях), така че ако един резистор се различава от другите се различава от една и съща сума.Така че това е съотношението, която е важна за мен не точно стойности.Надявам се, че не ви обърква.Благодарности.

Ratio но точна стойност е важно при такива условия.

Ако си с помощта на резистивен делител, само съотношението между резистори въпроси.

Отидете на лист процес спецификация и получи съвпадение параметър на съпротивителни материал, който се планира да използва (да речем Ao).След това можете да изчислявате стандартното отклонение на всеки резистор, ако е правилна техника оформление са използвани като
сигма = Ao / SQRT (WL), където L е общата дължина еквивалент на вашия резистор и W ивицата ширина.

Пропагандиране на грешки, за да се получи грешка на резистори съотношение.
Не забравяйте, че общата грешка е 3 или 4 Sigma (3 обикновено е достатъчно).

Или просто определяне на общата грешка сте против tollerate и изчислявате WL продукт, от което имате нужда, при ограничение от общия ви резистор стойност.

Благодаря на всички ви много!

За да Humungus: Ще бъдете ли така любезен да ми кажеш конкретен смисъл на "съвпадение параметър на resisitive материал"?означава това за грешка на -10%?мога да ви кажа някои техники оформление на съвпадение на резистор?

Благодаря & Поглед

Методите на съвпадение на резистори са в книгата
Хейстингс "Изкуството на оформлението на аналогови".
Това е много полезна книга за аналогови оформление.

jodenma написа:

Благодаря на всички ви много!За да Humungus: Ще бъдете ли така любезен да ми кажеш конкретен смисъл на "съвпадение параметър на resisitive материал"?
означава това за грешка на -10%?
мога да ви кажа някои техники оформление на съвпадение на резистор?

Грешката на абсолютната стойност на резистори е извън вашия контрол и се определя от процеса.Въпреки това, грешката на съотношението между две или повече резистори може да бъде значително намален чрез внимателно оформление.

Така че, Може ли някой да ми каже, че съвпадащите параметри (AO в предишни постове) се определя при какви условия?Когато резисторът мач много точно (чрез използване на общи-медицентър техники), или просто поставяне близо един до другите?

Така например,
Случай 1:
в спецификации Ao = 1,2% за трудовия се нарича просто тясно поставени резистори?Това значи, че ако използват общ медицентър техники за по-добро съвпадение може да се постигне (например Ao = 0,6% при използване на общи-медицентър)?

Случай 2:
в спецификации Ao = 1,2% за трудовия вече е много по-точно съвпадащи резистори?Това значи, че това е максималното съвпадение на изпълнение, че мога да постигне?

Кой случай се поправя?Благодаря за всички Replys!

/ -10% Е абсолютно най-лошия случай да вафла вафла; тази седмица до следващия вторник разлика, че ще гарантира Леярна.В рамките на едно място умират, резистори са вероятно рамките на 1%, особено ако те са поли резистори подредени в обща медицентър или други оформление.
Във всеки случай, винаги използвайте пропорции, за да се избегне абсолютно съвпадение въпроси.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back