разпознаване на реч с хардуер

T

tarang

Guest
Ей хора,

В момента съм си върша окончателен проект година инженерство.Проектът е глас контролирани дома автоматизация.
Както може би знаете разпознаване на реч ще играе по-голямата част в него.
Ние НЕ искате да използвате предварително създадена хардуер или софтуер, като например Microsoft една или персонален компютър за разпознаване на реч.

Искаме да се изгради специален хардуер за него.Така Имате ли някаква идея за това как да го изпълни.Какво всички компоненти ни трябва?като микро-контролер, DSP или IC разпознаване на реч.

отколкото.

Здрасти
Какво сме направили тук, в Бразилия е да се запише набор от около 100 думи от около 16k хора в страната, всеки със своя акцент.
Тогава ние монтирани фонетична преводач, който разпознава всяко лице, което говори.
В pnhonetic Lib се до 1MB
В ти слагам обикновен текст на кандидатурата си, като отговорът е да, не, нагоре надолу др ..
Когато някой говори то декодира основните фонемите от таблицата, както и монтиране на низ.Ако низът е на борда, добре, ако не, след това да изпратите на проблема изпраща на сървъра, като например: намирането на маршрут в свободни ръце GPS система.
Работи добре и наистина да използва малки размери памет

Можете ли да ми кажете повече за фонетичната преводач, който сте използвали момчета?Беше ли хардуерно базирани верига или е софтуер?Ами от вашия отговор, разбирам, че е hadrware ...

Също така какво е вашето устройство се монтира, когато думите съвпадащи с вградената такава?Искам да кажа например са го превърне в нещо, на разстояние или нагоре, надолу?

И едно последно нещо може ли да ми дадете груб (или точно) идея ABT вида хардуер като чипове, които се използват?

Отколкото много в реклама ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back