разликата между модулиране frecuency frecuency frecuency превозвач за вземане на проби

M

megadragon25

Guest
каква е разликата и връзката .... е същото модулиране frecuency от сигнал frecuency модулиране frecuency трябва да бъде по-голям от превозвач да ми помогне, моля, ако имам модулиране frecuency от 30 KHz, какво трябва да се ми превозвач и за вземане на проби ми е. за пренос на глас

Модулиращ честота е до носещата честота. Можете изместване на спектъра на слаб сигнал преминаване до необходимия канал, като се умножава с превозвача честота. говориш за цифрова модулация схема или аналогова модулация? Честота за вземане на проби трябва да бъде повече от два пъти широчината на честотната лента на слаб сигнал преминаване. В случай на гласови сигнали, тя е 8k проби в секунда, тъй като гласът е 3.4kHz честотна лента. След като го quantize и го дигитализиране, можете да използвате някои подходяща техника за манипулация за прехвърляне на данните. моля изясняване на вашия въпрос. Честота за вземане на проби не се появи в аналогов домейн. (Освен за една употреба, но това се използва за измерване на изключително високо сигнали от undersampling.)

Модулиращ честотата на 30kHz е също до носещата честота. Когато ние говорим за CHANNEL, ние го наричаме на носещата честота. Когато говорим за техниката, ние го наричаме Модулиращ Честота. Има още един мандат за модулиране наречените конвертира (в някои книги). Гласът е 330Hz честотна лента да 3.3kHz. За лесно математика, ние обикновено групата го ограничат 4kHz или по-известен като Fmax чрез вземане на проби Nyquist теорема, за да се предотврати Aliasing, Честота (FS) трябва да бъде най-малко 2 х Fmax, като по този начин Fs> = 2 Fmax или 8kHz. Модулиращ (Carrier или конвертира) Честотата не е една и съща честота на вземане на проби. Модулиращ е техника, за да се премине бейсбенд сигнал (unmodulated или оригиналния сигнал) за по-висока честота, където може да се предава чрез кратък антена. Вземането на проби е техника, за да придобият сигнал бейсбенд (с минимална загуба на сигнала вярност), така че тя може да бъде реконструиран (ако Fs> = 2Fmax). Ако сигналът е undersampled, не е възможно да се реконструира сигнала обратно към първоначалната си форма. Се надявам, това помага.
каква е разликата и връзката .... е същото модулиране frecuency от сигнал frecuency модулиране frecuency трябва да бъде по-голям от превозвач да ми помогне, моля, ако имам модулиране frecuency от 30 KHz, какво трябва да се ми превозвач и за вземане на проби ми е. за пренос на глас

Трябва по-големи антена за предаване на сигнали с малка честотен диапазон.

Не съм сигурен къде сте научили това, но със сигурност това е невярна. Момчета в този форум нишка също са съгласни, че по-висока е честотата, къса е дължината. http://www.edaboard.com/thread146664.html
Трябва по-големи антена за предаване на сигнали с малка честотен диапазон

И на нашите идеи са на една и съща писта. За предаване на сигнали с малка честота, ние трябва голяма антена (това, което аз имам вече бе посочено).

Да, аз съм съгласен, че ние сме на една и съща писта. : Усмивка: Наздраве! Предполагам, че е така, защото моята интерпретация е да се отнасят честота (или дължина на вълната, обратнопропорционална) антена дължина. Ами това е неизбежно, че по-дълъг антена е тенденция, която се изисква по-голяма оборудване или дори структура! Въпреки това не може да е необходимо, да бъде случая, защото днешните технологии в действителност се опита да се използват високо-K диелектричен материал, като по този начин висшето permitivity позволява антена дължина, за да стават по-къси.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back