разликата между импулси в DT и ct случаи

P

purnapragna

Guest
Здравейте аз имам съмнение като
1) Има δ [N], получени от δ (T).DT, че е е един импулс discretized версия на CT

импулс?и

2) Как да представляват δ ф [3N]?

Благодаря U

Пурна

(1).δ [N] е discretized версия на δ (т), което се характеризира с уникално (за който е (т))

∫ F (T) δ (T) = F (0).

Също така, за всеки цифров сигнал (F [N]), δ [N] е това, което прави

Σf [N] δ [N] = F [0].

(2).Всичко, което трябва да направите, е да се провери (за (F [N])), което е Σf [N] δ [3N]?Ние имаме

Σf [N] δ [3N] = F [0] = Σf [N] δ [N].

Следователно,

δ [3N] = δ [N].

въпросът ми е, че е δ [N], получени от δ (т)

, а също и за sory пак ви питам тогава как да се парцел δ [3N-6]?Е то δ [N-2]?

благодарности

Шри Хари

Когато казах, че е discretized версия на δ (T), имах предвид че е не произлизат от δ (T).Напротив, тя се развива паралелно.Те работят в съвсем различна paradises, как биха могли да бъдат получени от всеки друг?

Също така, аз ти казах как да реши δ [3N].Той WOKS за двете новини функции, също.

Здрасти,
δ [N] е дискретно време домейн сигнал определя, както следва:
δ [N] = 1 N = 0
δ [N] = 0 за всички н ≠ 0

δ (Т) е ct сигнал определя, както следва:
∫ (δ (T), - ∞, ∞) = 1;

Амплитудата на δ (т) не е дефинирана.Площта под кривата е 1.
δ (T) (единица импулс) е сигнал с амплитуда ∞ по време т = 0; е амплитуда е иначе 0.
δ [N] (единица дискретни импулс) е сигнал с амплитуда = 1 в момента тон = 0.
това е амплитудата на всички N ≠ 0 е нула.

Сигналът δ (т) се нарича Дирак-делта функция като има предвид, δ [N] се нарича като делта Кронекер's.

purnapragna написа:

въпросът ми е, че е δ [N], получени от δ (т), а също и за sory пак ви питам тогава как да се парцел δ [3N-6]?
Е то δ [N-2]?отколкотоШри Хари

здрасти

т.е., можем да кажем, че δ [3N-2] е същото като δ [KN -2], където к е цяло число някои стойност?

благодарности

Пурна

purnapragna написа:

здрастит.е., можем да кажем, че δ [3N-2] е същото като δ [KN -2], където к е цяло число някои стойност?отколкотоПурна

purnapragna написа:

здрастит.е., можем да кажем, че δ [3N-2] е същото като δ [KN -2], където к е цяло число някои стойност?отколкотоПурна

Друга разлика:
Дискретната импулс може да бъде физически изпълнени, докато непрекъснато (Дирак функция делта), не може.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back