разбивка напрежение срещу напрежение

C

Cluny

Guest
Здравейте всички,

Имам нужда от помощ с моя (първи) усилвател на мощност.на bipolartransistor Аз съм като за има разбивка напрежение Vceo = 2.2V и надзора ми ми каза, че аз трябва да използват 3.3V захранващо напрежение.Така че въпросът ми е ...това наистина е възможно да се използва тази конфигурация?Аз може би значи, че трябва също така да се помисли, че ще има voltageswing до 6.6V (Theorie).

Освен това направих някои прости DC-анализ и получил transfercharacteristic IC (Vbe), която изглежда не като ~ I = EXP (Vbe).В treshold-област (~ 0.8V) е налице нежелани негативни currentpeak.

Надявам се, че някой може да ми помогне с някои намеци.

Какво е BVces?Какво точно имате предвид под "усилвател на мощност"?

Съжалявам за confussion.Усилвател на мощност означава само, че аз съм с помощта на прост обща топология емитер за създаване на усилвател на мощност.- Моят проблем изглежда, че не могат да се справят с тези различни напрежения повреда.Vceo = 2.2VVCBO = 7.7V (подобно на Vces???)VEBO = 3.0V
Всъщност аз разбирам, че абсолютно напрежение колектор-емитер разпределение зависи от ефективното съпротивление вижда от базата.Например: Ако имам източник на ток за biasing основата, Vceo изглежда да е реална стойност за колектор-емитер-разпределение, тъй като източник на ток е с висок импеданс продукция (база отворен съединение).
Така че може би трябва да има малка съпротива се вижда от база за да получите по-високо напрежение CE разбивка (~ VCBO), защото имам напрежение на VCC = 3.3V (VCEbias = 3.3V, VCEmax ~ = 5.8V).

Така че моето заключение е, че е възможно да се използва транзистор (в зависимост от пристрастие верига), но аз не съм пълна сигурност.

Cluny

Cascode?

2V BVceo е проклинам wimpy.Трябва да е на високо Zoot SiGe или
sump'n.

Може би просто искате да се гарантира, че на база импеданс
е достатъчно ниска, и то тласък към BVces.Но това е
вероятно извън надеждност рейтинги и ако имате данни
да продължи, най-добре да се уверите, че покрива високи Temp (лошо) и
outliers процес.Ние използвахме да спазват BVceo като
"Не се тревожете" граница и много рядко се опита да го бута, в
високо Отн бизнес.Ако това е просто трябва да продължи до лабораторията клас
се връща, тогава може би просто отиде за него.

Но аз мисля, че трябва да погледнете cascode топологии.Само
постигане на реален, че вашият Zbase е много ниско в горната
устройство, тъй като тя ще действа квази-индуктивни, ако не.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back