първи дериват и критични точки

S

selpak

Guest
Umm как намирането на първия дериват да ни помогне да познават критичните точки?
Какво се на разликата между крайните стойности и критични точки?

Първото производно ви помага да се идентифицират всички критични точки на кривата, защото когато Dy / DX = 0, ще има оборот точка на това място, т.е. ..качвах -> Turn -> захождането.

В крива, може да има много критични точки напр.Y = X ^ 6 X X 5 ^ ^ 4 дрВъпреки това, ще има само един екстремни максимуми и / или едната крайност минимуми.

Надявам се да го

отколкото,
Аз не разбирам този момент, аз съм това, което иска, е "как е намирането на деривативни направи това? как е намирането на деривативни намерите на критичните точки?"

Като производно дава UA функция, която определя на наклона на кривата на всяка точка (най-общо казано) ...extremas съществуват в пунктове, които имат 0 наклон.

fsahmed като каза, производната е в зависимост от наклона на тангентата във всяка точка на кривата, критични точки са точките на наклона на кривата, чиито допирателната е 0, т.е. букви, чиито допирателната е успоредна на оста х .. .така че това, което правите е намирането на точките, в които дериват = 0.

всяка крайна стойност е определена критична точка, но не всяка критична точка е necesseraly крайна стойност ...Ясно ли е?

с най-добри пожелания

Да, сър, своята ясна.благодарности

Добавяне на Уот asoom е казал, че:
критична точка е посочено мястото, където кривата променя наклона.
в много по-проста дума, аз трябва да кажа
мястото, където е diturbed линейност.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back