прост въпрос

S

suhas_shiv

Guest
Имам един прост въпрос.Как да конвертирате MHz за Mbps?
Кажете например имам приемник LVDS, работещи на 400Mbps, така е и работна честота 400MHz или 200MHz?Причината да питам е, че някои продукти, компанията определя като работна честота 200MHz, докато скорост на данните е 400Mbps.Аз съм малко объркан.

благодарности

Цитат:

(Х бита * Y Mhz) / 8 = Z Mbps...Ако приемем, има 8 бита на един байт:

(мегабита / секунда) / 8 = мегабайта / секундаТя изглежда като че ли ви номера не излизат правилно, защото различните автобусите са с различен брой битове / байт.
Някои от тях са 8 бита / байт, така че ще раздели с 8, а други са с 10 или 11 бита / байт.Също така имайте предвид, че за база 2 има 1024 бита в kilobit, а в 10 има база са 1000 бита в kilobit.
Аз вярвам, че модеми използват метрични основа 10.

Мисля, че мегабита / сек е Mbps и мегабайта / сек е MBps.

всеки цикъл има две върхове.ако положителните връх е представена от ниво 1.и отрицателните връх е представена от ниво 0.
тогава бита процент е двойно от честотната лента на канала

Като се има предвид това е около бейсбенд предаване - няма модулация, тя зависи от кодиране.Още exaclty, това зависи от периода на най-краткия сигнал елемент.Данните са произволни, това е честотна лента, а не една честота.

Ако NRZ кодиране е нает на работа, за битрейт на базисни пункта Х, на спектъра на сигнала ще има пик в Х / 2 Hz.Спектрални енергия ще ocupy едно теоретично неограничен - но на практика ограничава честотната лента, тъй като данните са случайни.
За Манчестър / кодиране Biphase, битрейт базисни пункта Х, на спектъра на сигнала ще има пик на х Hz.
За кодиране на много нива (рядко се използва, яйце. Fast Ethernet), значителна част от радиочестотния спектър може да бъде по-малко от Х / 2 Hz, тъй като броят на нивата е увеличена от 2 до.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back