проницаемост въздействие върху Axial Riato

R

rf1008

Guest
I симулирани UHF кръпка антена с кръгова поляризация в HFSS, и е установено въздействие на проницаемостта на AR е много голям. например когато ER = 4,0, AR е 1,5, когато промени ER до 4,2, AR е 10. Това е прекалено голямо вариране, въпреки че, аз chould фина настройка на модел за подобряване на AR. Има ли право моето заключение? благодаря! BTW: на FR4 под и един вход с гръб фураж.

Вероятно използвате дизайн без мощност разпределител с 90 завършили забавяне в един от пътищата. Една емисия кръгови петна се възползват от леко detuning между ортогонални резонанси. Един резонанс е 45 градуса в предварително, а другият е на 45 градуса зад което води до Габаритни 90 градуса с изместване на фазата (индуктивен или капацитивен поведение). Въпреки това, промените в резонансната честота, поради промяна в реанимацията ще доведе в различна фаза на промяна в двете резонанси, по този начин в лошо аксиално съотношение.

Да, аз използвам само една фуражна пристанище без сплитер с мощност 90 завършили забавяне в един от пътищата. Никога не съм проектирани антена преди и се опита да го симулирани наскоро, и е установено, че е трудно да се отговори на AR за една емисия кръпка на FR4.

Приложени са три АБ криви, с Re = 4.0,4.2 и 4.4, в която на AR варира много. Трудно е да се контролира проницаемост на субстрата да бъде в много малки вариации. Има ли някакви методи или нещо нередно тук? Благодаря много! [Прикрепете = CONFIG] 78674 [/ Прикрепете] [Прикрепете = CONFIG] 78675 [/ Прикрепете]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back