промяна Vt от различни Ш / Д

R

rogger123

Guest
здрасти
възможно ли е да променя прага на напрежение nmos / PMOs от промяна на Ш / Д съотношение?

Firma Open Whisper Systems udostępniła pierwszą bezpłatną aplikację dedykowaną dla smartfonów iPhone, która szyfruje rozmowy. Rozwiązanie - dzięki któremu użytkownicy smartfonów iOS mogą prowadzić bezpieczne rozmowy - nosi nazwę Signal. Firma Open Whisper Systems opracowała trzy lata temu podobną aplikację noszącą nazwę RedPhone (dedykowaną dla urządzeń Android), na bazie której powstała aplikacja Signal, w skład której - tak przynajmniej zapowiada Open Whisper - wejdzie jeszcze w tym roku program do szyfrowania wiadomości tekstowych.

Read more...

О, да, изследване за модулация канал дължина в микроелектронни устройства от Sedra / Смит, което обяснява вашия въпрос

С уважение
drdolittle

здрасти
unfortuntely Аз нямам Sedra и Смит преживя и аз не го намерите на борда.
U може да се обясни как праг на напрежение може да се увеличи / е намалял с промяна на Ш / Д съотношение.
Искам да кажа за конкретна технология Vt е фиксирана и най-вече зависи от процеса на параметрите и Vsb (източник на субстрат).в устройства с малък канал имаме DIBL което намалява Вижте но това зависи от Vds.

Доколкото знам Вижте, не зависи до W или L за дълъг канал устройство (дълго L).Въпреки това, тъй като транзистор CMOS мащабиране е постигнато с много малка дължина на канал поради високата си ефективност.Поради това за кратко Вижте канал е зависим от L.

Трябва да се търси в Интернет за информация.

Здрасти
Аз може да предложи друга книга, която ти обяснява този въпрос, той е:
CMOS Circuit Design, Layout, и симулация
от Р. Яков Бейкър, Хари W. Li, andDavid E. Boyee
IEEE Прес Серия от 1998 микроелектронни системи

Процесът инженер контрол на ВТ, конструктор контрол на W и L

Здрасти
Вижте има Нотинг общо с модулация канал дължина.
В дългосрочен канал устройство, това не е възможно.
Но за кратко канал W устройство, така и L промени Vt.

Ето как тя работи, за да включите устройството, вие трябва да създадете инверсия слой отдолу на портата Добре, сега за устройства с малък канал дължина, част от тази такса, инверсия слой е предоставена от таксата изчерпване района на източник терминал.Това ефективно намаляване на threshol напрежение.Така че, да отидете за много кратко устройство намалява дължината ВТ.Ако транзистор дължина е висока, спрямо включване на таксата е пренебрежимо малък, за толкова дълго L ви Dont виждам никаква промяна.

От друга страна, когато се определят транзистор, знаеш, че поли порта трябва да бъде по-голям от ширината на транзистор (или разпространението слой), допълнителните част извън региона на дифузия открадне част от канал такса,
За много кратко ширина устройства откраднати тази такса може да бъде значително, поради което доведе до нарастване на прага на напрежението.Следователно, ако ширината е малък, threshol увеличава напрежението.

В съвременния процес (особено за много кратко процеси канал), има някои странни методи (свързан процес), за увеличаване Vt за намаляване на емисии.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back